x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ar trebui să fie momentul confirmării și pentru Darius Olaru

Ar trebui să fie momentul confirmării și pentru Darius Olaru

de Adi Munteanu    |    29 Mar 2022   •   08:35
Ar trebui să fie momentul confirmării și pentru Darius Olaru

După debutul convingător al lui Octavian Popescu la echipa națională în meciul cu Grecia, meciul de azi, cu naționala Israelului, ar putea fi și pentru Darius Olaru momentul să impresioneze sub tricolor.

 

Mijlocașul de la FCSB a debutat în 2021 la echipa reprezentativă în mandatul lui Mirel Rădoi, acesta acordându-i lui Olaru 62 de minute în meciul cu Liechtenstein și 56 de minute în amicalul cu Georgia. În cele două meciuri, Darius nu a impresionat, însă evoluțiile ulterioare de la echipa de club l-au readus în atenția noului selecționer, chiar dacă a fost adus în ultima clipă la lot.

Probleme peste probleme pentru Edi Iordănescu încă de la primele meciuri. Lotul pe care l-a gândit încă de la preluarea mandatului n-a mai fost valid în integralitatea lui. Câteva cazuri de infectare cu COVID și cu gripă i-au dat peste cap planurile. Dacă în meciul cu Grecia nu s-a putut baza pe Bancu, Alibec și Man, acum nu mai puțin de șase jucători, Răzvan Marin, Florin Tănase, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu, Mario Camora și Alexandru Maxim, au devenit indisponibili pentru meciul din Israel. Partea bună este că Nicușor Bancu, Denis Alibec și Dennis Man sunt acum apți de joc și, cu siguranță, vor fi folosiți diseară. Cel mai probabil, Edi Iordănescu va alinia un prim „11” cu două cupluri de jucători care se cunosc bine de la echipele de club și care au dat un randament bun împreună, Darius Olaru - Octavian Popescu și Dennis Man - Valentin Mihăilă. 

Niciun nou infectat

La sosirea în Israel, toată delegația a fost testată PCR și vestea bună pentru selecționer este că nu există niciun caz nou de infecție COVID sau viroze respiratorii, astfel că are la dispoziție întregul lot deplasat. Cu ocazia asta ar putea testa și alte combinații în atac, de exemplu Alibec - Octavian Popescu, cel din urmă fiind recunoscut pentru precizia paselor pe vârf. Pe lângă ei, Iordănescu ar putea verifica și un cuplu de apărători centrali Adrian Rus - Ionuț Nedelcearu. În stânga apărării titularizarea lui Nicușor Bancu este certă, mai ales că Mario Camora a fost lăsat acasă. De asemenea, ar trebui testați și tinerii Drăgușin, Marius Marin, Petrila și, de ce nu, portarul Aioani, care este titular la Farul Constanța.

Toți ochii pe Man, Olaru și Popescu

Meciul de diseară are importanță și pentru câțiva jucători. Dennis Man a avut evoluții oscilante la club, Olaru are de demonstrat că nu s-a insistat degeaba atât de mult să fie selecționat, iar Tavi Popescu trebuie că continue jocul bun din ultima vreme.

A sosit momentul ca Darius Olaru să-și demonstreze talentul și la echipa națională, selecționare cerută insistent de patronul FCSB-ului

×