x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Arbitrii Martiş şi Serea rămân în arest încă 60 de zile

Arbitrii Martiş şi Serea rămân în arest încă 60 de zile

27 Iul 2010   •   00:00
Arbitrii Martiş şi Serea rămân în arest încă 60 de zile
Sursa foto: /Intact Images

Tribunalul Argeş a decis, marţi, menţinerea măsurii arestării preventive a arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie alături de Cornel Penescu şi de fostul director al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă, astfel că cei doi vor rămâne în arest încă 60 de zile.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, instanţa a mai judecat şi cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Marius Martiş pe care a respins-o ca neîntemeiată. Ambele decizii ale Tribunalului Argeş nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Piteşti, în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Cei doi arbitri, aflaţi în prezent în Penitenciarul Colibaşi, au fost arestaţi la 30 aprilie, iar ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Penescu şi Făcăleaţă, la 11 mai. Aceştia din urmă au fost însă puşi în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după mai puţin de două săptămâni.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei patru în data de 21 mai, în noul dosar care vizează corupţia din fotbal. Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Serea pentru luare de mită, în timp ce Făcăleaţă şi Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Judecarea pe fond a procesului este programată să înceapă în data de 7 septembrie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009, Cornel Penescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă", se arată în rechizitoriu.

×
Subiecte în articol: liga i