x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Au întors-o ca la LPF: Andrei Cristea a fost suspendat o etapă şi nu joacă împotriva Stelei!

Au întors-o ca la LPF: Andrei Cristea a fost suspendat o etapă şi nu joacă împotriva Stelei!

14 Oct 2010   •   00:00
Au întors-o ca la LPF: Andrei Cristea a fost suspendat o etapă şi nu joacă împotriva Stelei!
Sursa foto: /Intact Images

Comisia de Disciplină a LPF a reanalizat în această dimineață cazul atacantului dinamovist Andrei Cristea, eliminat în etapa trecută, în meciul cu Oțelul, pentru un presupus fault la Cornel Rîpă. După ce ieri Comisia decisese să anuleze cartonașul roșu, verdictul de azi este de o etapă de suspendare, astfel încât Andrei Cristea nu va putea juca în derby-ul de duminică cu Steaua.

Totuși, Cristea a primit o pedeapsă mai mică decât cea minimă prevăzută în regulament, de două etape pentru roșu direct. Miercuri, Comisia de Disciplină nesocotise articolul care spune că un cartonaș roșu poate fi anulat doar în cazul unei confuzii de jucători, motivând că centralul Cristi Balaj a scris în raportul de arbitraj că eliminarea nu este "definitivă" și a cerut analiza video în acest caz.

Cei de la LPF au anunțat în această dimineață că ședința de aseară, în care a fost judecat și cazul lui Andrei Cristea, a fost suspendată, situație consemnată și în procesul verbal. Potrivit șefului LPF, Dumitru Dragomir, acesta a fost motivul pentru care Comisia de Disciplină s-a reunit și în această dimineață.

"În baza art.99, coroborat cu art.110, alin.1 si 123, alin. 2 şi 4 din Regulamentul Disciplinar, Comisia de Disciplină constată că, din probele administrate în cauză, nu rezultă vinovaţia jucătorului Cristea Andrei în incidentul pentru care a fost eliminat. În consecinţă, jucătorul va executa o singură etapă de suspendare, conform art.18.4 din RD", se arată în motivarea oficială a deciziei, postată pe site-ul LPF.

Decizia iniţială de a-l ierta pe Cristea, anunţată la posturile TV şi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost aspru criticată, atât de oficialii Stelei, cât şi de alţi oameni de fotbal, care au considerat-o neregulamentară, fiind posibil ca reacţiile apărute să-i fi determinat pe membrii comisiei să o schimbe.

Cristea a fost elimininat de pe teren în minutul 90 al partidei Dinamo - Oţelul Galaţi, scor 1-2, din cadrul etapei a 10-a a Ligii I. Arbitrul Cristian Balaj i-a acodat cartonaşul roşu pentru o lovitură cu cotul în figură asupra fundaşului Cornel Râpă, dar conducerea FC Dinamo a contestat eliminarea la Comisia de Disciplină.

Dinamo întâlneşte, duminică, de la ora 20:30, pe propriul teren, pe Steaua, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a a Ligii I.

×
Subiecte în articol: liga 1