x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Badea lasă Dinamo fără câini

Badea lasă Dinamo fără câini

de Adi Munteanu    |    18 Apr 2022   •   07:25
Badea lasă Dinamo fără câini
Sursa foto: Hepta

Dinamo se confruntă cu un tăvălug de probleme. Ajunși, matematic, pe loc de baraj, învinși la Mioveni într-un meci în care au respectat „tradiția” de a avea un jucător eliminat și, dacă nu erau de ajuns emoțiile retrogradării, au primit o lovitură de unde se așteptau mai puțin: clubul a fost notificat oficial să nu mai folosească denumirea „FC Dinamo”, ci „SC Dinamo 1948”. Iar asta are multe consecințe administrative și financiare.

Cel care a trimis această notificare este chiar fostul președinte al lui Dinamo, și încă acționar, Nicolae Badea, prin societatea care deține sora vitregă a „câinilor”, echipa AFC Dinamo, care activează în Liga 4. Notificarea a șocat toată suflarea dinamovistă, mai ales că suporterii îl considerau prieten pe Nicolae Badea și știau că acesta sprijină constant echipa din Liga 1 cu diverse sume de bani.

„Nu știu cu ce l-am supărat pe domnul Badea de ne-a trimis hârtia asta. Ne uitam la ea, ne frecam la ochi și nu ne venea să credem ce citim”, le-a spus Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, suporterilor din DDB care l-au contactat să afle despre ce este vorba.

Câinii trebuie să dispară de pe siglă

Prima consecință a acestei notificări este că Dinamo nu mai poate vinde tricouri cu actuala siglă, cu cei doi câini roșii și cu denumirea „Fotbal Club Dinamo”. Mai mult, toate echipele deținute de CS Dinamo 1948, seniori, juniori și echipa a doua, trebuie să-și schimbe emblemele de pe tricourile de joc și de pe toate documentele clubului. Cum activitatea clubului este evident una comercială, Dinamo trebuie să înlocuiască peste tot logo-ul. Practic, trebuie rebranduit tot ce înseamnă Dinamo.

„În DDB s-a aprins fitilul”

Vestea schimbării siglei a cutremurat fanii. „Cum, bă!, să nu mai fim câinii roșii? Badea a înnebunit de tot? Cum să ne ia câinii de pe stemă? Această stemă a fost făcută de noi, de suporteri, în 2004. Ce vrea Badea? Să punem pisici ca să-i facă pe plac lui Becali? Nu acceptăm așa ceva! O să aibă din nou probleme cu noi”, ne-a spus un membru DDB, revoltat de cererea fostului președinte al clubului. Un alt suporter revoltat: „Ne-a pus să ne cerem scuze că i-am scris pe garduri să plece. Ne-am cerut scuze. Am crezut că ne-am împăcat și că tragem toți să salvăm echipa. Și ce ne face acum? Asta nu va rămâne așa. S-a aprins fitilul la bombă. De data asta nu-l mai iartă nimeni. O vrea să scoatem și numele lui Cătălin Hîldan?”.

Badea a notificat FRF și LPF încă din toamna anului trecut

Nicolae Badea nu este la prima notificare. Prima oară a fost în anul 2016, când l-a amenințat pe Ionuț Negoiță că îi anulează dreptul de a folosi sigla dacă nu oprește, la magazinul de la Hotelul Rin, vânzarea tricourilor unui alt producător de echipament decât cel al lui Badea (Nike vs Macron). Apoi, în toamna anului trecut, a trimis o hârtie către FRF și LPF prin care cerea să se elimine denumirea „FC Dinamo” și „Fotbal Club Dinamo” de pe site-urile Federației și Ligii și înlocuirea cu „SC Dinamo 1948”. Liga și Federația au făcut imediat modificările.

Mai rămăseseră două locuri unde încă nu se schimbase nimic: pe sigla cu cei doi câini și la site-ul oficial al clubului, care este înregistrat „www.fcdinamo.ro”.

Zăvăleanu: „Oricum sigla este veche și trebuie schimbată”

Între ciocan și nicovală, Răzvan Zăvăleanu încearcă să mulțumească și pretențiile lui Nicolae Badea, despre care spune că „în principiu are dreptate”, dar vrea să-i liniștească și pe suporteri, pe care-i asigură că numele „Dinamo” va rămâne în continuare. „Dinamo rămâne Dinamo. Că e FC sau SC... Tot Dinamo rămâne”, a spus el. Într-o altă intervenție, Zăvăleanu a spus că este momentul ca Dinamo să aibă o identitate proprie, diferită de alte entități omonime: „Important e numele de Dinamo, dar vorbim de folosirea acestei sigle în scopuri comerciale, care siglă este în patrimoniul domnului Badea. SC Dinamo 1948 nu deține această siglă, care este, însă, să recunoaștem, destul de veche. Pe de altă parte, sunt prea multe echipe cu numele Dinamo în acest moment. Sigla se va schimba, ca lucrurile să fie clare. E nevoie de un rebranding la Dinamo, însă doar cu ajutorul suporterilor.  După cum știți, marile cluburi se reinventează în permanență. Juventus de exemplu. Vom vorbi și cu fanii și vom comunica de vom decide de comun acord”.

Actuala siglă a fost lansată în anul 2004 împreună cu un imn interpretat de Ștefan Bănică jr.

 

De când este sigur că vom avea stadion nou, s-au activat imediat atârnătorii și profitorii. Badea a mirosit că va fi ceva de muls de pe urma noii arene și, iată, ne face probleme după ce, chiar el, ani de zile, a blocat construcția unui nou stadion.

Suporter  DDB

 

×