x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Brazilia se va dota cu roboţi pentru detectat mine în vederea CM 2014

Brazilia se va dota cu roboţi pentru detectat mine în vederea CM 2014

03 Aug 2010   •   00:00

Poliţia braziliană a prezentat elementele dispozitivului de securitate pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, în special mini-vehicule telecomandate de la distanţă pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive.



În timpul prezentării din Brazilia a echipamentelor - aparate cu raze X, ţinute speciale - pe care le vor utiliza unităţile specializate în detectarea minelor la cele două evenimente sportive, poliţia a făcut o demonstraţie de utilizare celor două mici vehicule. Ghidaţi de la distanţă, aceşti roboţi pot dezactiva sau distruge dispozitivele explozive, fiind dotaţi şi cu tunuri de apă, informează Agerpres.

"Fiecare din cele 12 oraşe-gazdă ale Cupei Mondiale va dispune de o unitate echipată cu cea mai modernă tehnologie de depistare a minelor", a precizat un responsabil al poliţiei braziliene.

Securitatea este preocuparea majoră a Braziliei înainte de organizarea Cupei Mondiale şi a Jocurilor Olimpice, în special la Rio de Janeiro unde violenţa este o problemă constantă.

×
Subiecte în articol: stiri