x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Bute: "A fost un meci dificil, în faţa unui adversar curajos"

Bute: "A fost un meci dificil, în faţa unui adversar curajos"

16 Oct 2010   •   00:00
Bute: "A fost un meci dificil, în faţa unui adversar curajos"
Sursa foto: /Intact Images

Pugilistul român Lucian Bute, care şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, învingându-l prin KO tehnic în repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, a declarat la finalul galei de la Montreal că se aştepta să se impună mult mai lejer.

"A fost greu la început, nu reuşeam să-mi intru în ritm. Brinkley a boxat cu mult curaj şi asta m-a surprins. Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său. Este puţin ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci. După ce a căzut a doua oară, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stângă, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversar", a spus Bute după meci.

"De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridică. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat că am crezut că i l-am mutat din loc. Când era la podea, părea să sufere foarte tare şi am crezut că am câştigat. Însă nu, el s-a ridicat. În reprizele a opta şi a noua, de fiecare dată cand îl trimiteam la podea, credeam că nu se va mai ridica. Am luat şi eu ceva lovituri, este adevărat mai multe decât de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi curajos. Nu i-a fost frică să-şi compromită apărarea pentru a ataca. Sunt convins că i-am spart nasul şi cred că a suferit mult în reprizele a opta şi a noua", a adăugat românul.

"Bute este un boxer foarte complet. Este puternic din punct de vedere fizic şi loveşte puternic cu stânga. Cred că mi-am vândut scump pielea, însă din repriza a opta nu am mai putut. Mi-a administrat un upercut şi am avut o tăietură puternică la ochiul drept. La acea lovitură am simţit că ochiul mi-a ieşit din orbită. Am dat totul, dar atunci nu am mai putut", a declarat şi americanul Jesse Brinkley.

Lucian Bute ar trebui să revină în ring în cursul lunii martie, cel mai probabil în faţa unui adversar de renume, deoarece va putea să-şi aleagă singur adversarul pentru a şaptea încercare de apărare a centurii de campion mondial. Numele cel mai des vehiculat pentru viitoarea confruntare este cel al lui Kelly Pavlik.

La finalul meciului, Brinkley, care sângera la nas şi la ochiul stâng, a rămas preţ de câteva secunde la podea, iar imediat ce s-a ridicat a fost transportat la spital.

×
Subiecte în articol: stiri