x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "Bute, un specimen minunat"

"Bute, un specimen minunat"

de Mihai Igirosanu    |    18 Oct 2010   •   00:00
"Bute, un specimen minunat"
Sursa foto: /Agerpres
Pugilistul român şi-a atras din nou elogiile presei străine
Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins sâmbătă di­mi­neaţă, prin KO, în repriza a noua, pe americanul Jesse Brinkley

Încă un meci, încă o demonstraţie de forţă făcută de Lucian Bute. Mister KO, cum este supranumit gălă­ţeanul, nu i-a dat nici o şansă challengerului său în meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputat la Centre Bell din Montreal sâmbătă-dimineaţă. Bute l-a bătut pe Brinkley prin KO în repriza a noua, după ce americanul a mai făcut însă cunoştinţă cu po­deaua în runda a cincea, iar în cea de-a opta a mai fost încă o dată numărat! "Mă simt ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO acelaşi meci. De fiecare dată când îl tri­miteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridică. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat, încât am crezut că i l-am mutat din loc. Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său. Am luat şi eu ceva lovituri, mai multe ca de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi de curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversar", a spus Bute, care este la a 27-a victorie consecutivă din carieră şi a 22-a obţinută înainte de limită, Mister KO fiind neînvins în boxul profesionist.

Presa internaţională l-a elogiat pe boxerul român. "Bute este un spe­ci­men minunat în box", a notat rds.ca. "Upercutul magnific al lui Lucian Bute l-a terminat pe Jesse Brinkley", a titrat Queensberry-rules.com.

"A participat doar la câ­te­va me­ciuri în afara oraşului Montreal, dar Bute nu are nevoie să plece altundeva pentru a câştiga milioane. Produ­sul Bute şi-a menţinut stră­lu­ci­rea şi calea câştigătoare, impunându-se în faţa lui Brinkey cu upercuturi şi spor­tivitate", a subliniat boxingnews.com.


URMEAZĂ PAVLIK?
Următorul adversar al lui Lucian Bute, susţine rds.ca, ar putea fi pugilistul american Kelly Pavlik, deţinătorul titlurilor mondiale la supermijlocie, versiunile WBC şi WBO. Din cele 38 de meciuri susţinute la profesionism, Pavlik (28 de ani) a câştigat 36, 32 îna­in­te de limită, şi a pierdut două. Meciul ar urma să aibă loc în martie anul viitor, tot la Montreal.
Altfel, în aceeaşi gală în care a boxat Bute, Adrian Deaconu a dispus la puncte de americanul Omar Sheika, într-un meci des­fă­şu­rat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, iar Jo Jo Dan l-a învins prin KO în repriza a patra pe argentinianul Andres Pablo Vilaffane, la semimijlocie.

×
Subiecte în articol: stiri