x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cârţu a semnat pe un an şi 10 luni cu CFR Cluj: "E ceva special să antrenezi în Liga Campionilor"

Cârţu a semnat pe un an şi 10 luni cu CFR Cluj: "E ceva special să antrenezi în Liga Campionilor"

13 Sep 2010   •   00:00
Cârţu a semnat pe un an şi 10 luni cu CFR Cluj: "E ceva special să antrenezi în Liga Campionilor"
Sursa foto: /Intact Images

Înfrângerea suferită în faţa Rapidului i-a fost fatală antrenorului italian Andrea Mandorlini al echipei CFR, Cluj care a fost demis. Noul tehnician al campioanei României va fi începând de azi Sorin Cârţu. Tehnicianul a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă care a avut loc în această după-amiază.

"E un moment pe care şi-l doreşte orice antrenor, acela de a antrena o echipă cu adevărat profesionistă. Când m-a sunat domnul Mureşan trebuia să plec la o nuntă, am cerut un răgaz până duminică dimineaţa. A fost o surpriză şi pentru mine. Recunosc că am avut o discuţie şi cu domnul Porumboiu. Postura e dificilă când vii după un antrenor care a câştigat tot ce se putea înainte. Dar faptul că Mandorlini a fost schimbat arată că în fotbal tot ce contează este prezentul şi viitorul. Cunosc echipa CFR-ului, doar nu am antrenat în Bundesliga până acum, am urmărit meciurile din Liga I. Îi cunosc bine pe jucători, mai puţin pe cei nou-veniţi", a spus tehnicianul.

Cârţu a menţionat că începe mandatul la CFR Cluj într-o perioadă dificilă în care echipa are de jucat două partide pe săptămână. "E o perioadă dificilă pentru că jucăm miercuri-sâmbătă. Avem meci în Liga Campionilor, apoi în campionat, urmează Cupa României şi meciul cu Universitatea Cluj, care ştiu că e poate cel mai important pentru suporterii echipei. Cu jucătorii nu o să am probleme de comunicare, vorbesc bine trei limbi străine. Avem un obiectiv comun, nu înseamnă că dacă aleg 11 jucători, aceia vor forma echipa de bază. La obiectivele CFR-ului echipa trebuie să fie cea care dezvoltă şi conduce jocul", a adăugat Sorin Cârţu.

În ceea ce priveşte participarea în Liga Campionilor, Cârţu regretă că atacantul Cristian Bud nu a fost trecut pe lista de jucători înaintată la UEFA. "Postura de a antrena în Liga Campionilor este ceva special, aici e crema fotbalului şi a fotbaliştilor. Vom încerca să acumulăm puncte. E o grupă grea, nu plecăm de pe nu ştiu ce poziţie favorabilă. Îmi pare rău că nu mă pot baza pe Bud, am fost surprins să aflu că el nu face parte din lotul pentru Ligă. Chiar aveam în minte imediat după ce m-am înţeles cu CFR o echipă pentru meciul cu Basel, iar Bud ar fi fost o piesă importantă. Faptul că Unirea Urziceni a făcut anul trecut opt puncte ne obligă într-un fel să îi depăşim. La acest nivel e o situaţie şi de conjunctură, mai trebuie şi adversarii să-şi dea vreo patru autogoluri cum s-a întâmplat cu Urziceniul", a precizat tehnicianul.

"I-am spus lui Sorin Cârţu că pentru mine a fost un coşmar, ne-a încurcat pe unde ne-a prins. Din păcate, a avut ghinionul să nu prindă o formaţie care să se bată la titlu. Ştiu că poate să antreneze o astfel de echipă. Suntem la şase puncte de primul loc, e o diferenţă care se poate remonta. Ne-am înţeles în zece minute. Contractul este un an şi zece luni cu obiectiv titlul, deşi asta nu înseamnă că antrenorul va pleca în vară dacă nu vom fi campioni", a spus şi preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan.

Antrenorul Sorin Cârţu îl înlocuieşte la conducerea tehnică a campioanei CFR Cluj pe italianul Andrea Mandorlini, demis după înfrângerea suferită, vineri, în partida cu Rapid (scor 0-2) în cadrul etapei a VII-a a Ligii I.

×
Subiecte în articol: liga 1