x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cazul Chelsea vs Mutu ar putea să ajungă la CEDO

Cazul Chelsea vs Mutu ar putea să ajungă la CEDO

15 Iun 2010   •   00:00
Cazul Chelsea vs Mutu ar putea să ajungă la CEDO
Sursa foto: /AFP

Avocatul atacantului Adrian Mutu, Paolo Rodella, nu este mulţumit de decizia Tribunalului Federal Elveţian, prin care jucătorul este obligat să plătească 17 milioane de euro clubului Chelsea, şi spune că dosarul ar putea ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), informează site-ul calciomercatonews.com.

"Prima dată va trebui să înţelegem decizia Tribunalului Federal Elveţian, să vedem dacă este definitivă sau poate fi atacată şi abia apoi vom încerca şi alte soluţii. Am putea ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sau la Curtea de Justiţie a UE. Eu am urmărit litigiul cu Chelsea până la recursul de la TAS, după care de acest caz a fost preluat alţi colegi, printre care şi elveţieni. Nu ştiu dacă Mutu se gândeşte la retragere, în aceşti ani el a demonstrat că poate trăi cu povara acestui caz, cu implicaţii excesive. Cert este că împotriva lui s-au emis numai judecăţi negative", a afirmat Rodella.

Tribunalul federal elveţian a anunţat, luni, într-un comunicat, că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care era românul obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.

Potrivit AFP, Tribunalul federal a precizat că daunele pe care Mutu trebuie să le plătească nu contravin dreptului la muncă şi nu constituie o "piedică inadmisibilă în privinţa viitorului economic al fotbalistului".

Pleacă gratis de la Fiorentina?

Cotidianul Corriere Fiorentino a scris, în ediţia de marţi, că fraţii Ioan şi Victor Becali, agenţii lui Adrian Mutu, încearcă să-l transfere gratis pe atacantul român de la Fiorentina. "După confirmarea sentinţei că Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro clubului Chelsea, fraţii Becali vor să ceară Fiorentinei să-l cedeze pe român gratis. Astfel, jucătorul ar avea posibilitatea să plece la clubul care va face cea mai bună ofertă salarială", a scris sursa citată.

Fiorentina l-a achiziţionat pe Mutu în 2006, contra sumei de opt milioane de euro. Directorul sportiv al grupării toscane, Pantaleo Corvino, a declarat în urmă cu o săptămână că atacantul Adrian Mutu este pe lista de transferuri, însă cine îl vrea, va trebui să plătească. În ultimele săptămâni, presa italiană a scris că românul este dorit de Fenerbahce, dar şi de Al Ahli Dubai.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport