x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cazurile Găman şi Bărboianu, amânate din nou

Cazurile Găman şi Bărboianu, amânate din nou

09 Feb 2011   •   00:14
Cazurile Găman şi Bărboianu, amânate din nou
Sursa foto: /Intact Images
150897-150886-gsp-intact-20101005112624003.jpgComisia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF a amânat pentru marţi, 15 februarie, cazul jucătorilor Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, care au cerut să fie declaraţi liberi de contract după conflictul cu Universitatea Craiova. Comisia a decis amânarea după aproape patru ore de audieri, care s-au încheiat după ora 21:30.

Nemulţumit de tergiversarea verdictului, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, ameninţă membrii comisiilor LPF că se va adresa Parchetului în acest caz, el acuzând un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro.

"Actele noastre sunt beton. Ce treabă am eu cu TAS-ul? Aici e treabă de Parchet. Sută la sută sunt jucătorii Craiovei. Până acum am zis că nu vreau să fac rău nimănui, dar de mâine dau drumul la plângeri penale, pentru că acum ei şi-au asumat ceste acte ca fiind valabile şi au spus că le-au primit de la mine. O să mă adresez Parchetului de la Bucureşti, pentru că prejudiciul este de 4 milioane de euro. Cel puţin 3 milioane puteam să luăm pe Găman şi alte 7-800.000 - un milion pe Bărboianu, deci 4,5 milioane prejudiciu real. Din păcate oamenii de aici sunt depăşiţi de situaţie, transpiră foarte mult, se vede că vor să ducă procesul într-un anumit fel. O să vin la fiecare termen de acum, dar s-ar putea să nu mai fie nevoie pentru că o să vină alţi oameni pe-aici", a spus Mititelu.

"M-am enervat pentru că deşi se vrea să pară o judecată corectă, simt că această judecată este doar aşa o scenă, o piesă. Judecătorii de aici mi s-au părut mai mult avocaţii lui Găman şi Bărboianu. I-am pus să jure cu mâna pe Biblie, dar nu au vrut, au refuzat. Mi-au zis că nu au treabă cu Biblia. Eu am jurat dar nu mă băga nimeni în seamă acolo. Jucătorii nu au vrut să mă privească în faţă. Eu simt că mulţi din comisie vor să dea câştig de cauză şi nu spun doar ca să pun presiune, chiar asta simt. Păi membrii erau enervaţi de actele noastre mai mult decât avocaţii jucătorilor. A durat mult pentru că a fost greu de administrat cazul, au fost multe probe, a fost discuţia cu falsul, apoi interogatoriul nostru... Iar ei, jucătorii, nu ziceau decât «Da», «Nu». Au fost instruiţi. Găman înghiţea în sec de câte ori trebuia să răspundă. Au înghiţit ei nişte broscoi...", a adăugat el.

Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au cerut LPF să-i declare jucători liberi de contract, în baza unor dezlegări în alb, pe care patronul Adrian Mititelu i le-a dat fostului tehnician Victor Piţurcă. Găman şi Bărboianu au fugit din cantonamentul Universităţii Craiova în urmă cu trei săptămâni.

×