x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern CCA vrea să aplice sistemul cu 5 arbitri la derby-uri

CCA vrea să aplice sistemul cu 5 arbitri la derby-uri

14 Sep 2010   •   00:00

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a anunţat astăzi că forul pe care îl conduce a primit din partea UEFA acceptul de a folosi arbitri adiţionali la meciurile din Liga I, iar aceştia ar putea oficia fără barem, din cauza situaţiei economice dificile a cluburilor.

"Am primit undă verde de la UEFA pentru a folosi arbitrii adiţionali, dar FRF ne-a spus că este criză şi că nu avem cum să-i folosim. Vom vedea pe parcurs ce va fi. Problema este doar de bani. Pentru binele nostru, vom căuta să folosim arbitri adiţionali la derbiuri chiar fără barem, chiar şi la Dinamo - Steaua. De exemplu, Rapid a plătit baremul pentru arbitrii adiţionali la meciul amical cu Şahtior", a spus preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, într-o conferinţă de presă.

Partida amicală Rapid - Şahtior Doneţk, scor 1-2, disputată la 4 septembrie, a fost prima din România în care s-au folosit arbitrii adiţionali. UEFA a introdus sistemul cu cinci arbitri pe teren în sezonul trecut al Ligii Europa, iar din acest an competiţional acesta a fost extins şi în Liga Campionilor.

Vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu, a afirmat că, la meciul FC Braşov - Dinamo, scor 2-2, contând pentru etapa a şaptea a Ligii I, formaţiei bucureştene ar fi trebuit să i se acorde un penalti în minutul 5. Oficialii CCA cred că această eroare de arbitraj ar fi putut fi evitată dacă existau arbitrii adiţionali. "A fost penalti, dar a fost o fază foarte greu de depistat de arbitri, a fost o distanţa mică între cei doi jucători şi viteza de derulare a fazei i-a făcut pe arbitri să nu vadă. Conform legilor jocului, fundaşul a jucat mingea cu mâna în mod voit. Aceasta a fost o fază tipică pentru arbitrii adiţionali. Dacă era arbitru adiţional în careu, acesta nu avea cum să nu observe faza", a completat Avram.

El a adăugat că etapa a şaptea a Ligii I a fost una foarte bună pentru arbitri. "Din punctul meu de vedere, am avut o etapă foarte bună şi ne dorim ca în continuare arbitrii să se concentreze, iar jocurile să se desfăşoare fără greşeli, dar asta nu înseamnă că ele vor dispărea. Au fost câteva voci de la Braşov, unele mai puţin decente. Au fost anumite greşeli, dar în ansamblu Haţegan a arbitrat şi a dus jocul la bun sfârşit cu câteva excepţii", a subliniat Avram.

×
Subiecte în articol: liga 1