x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Chivu la meciul 100 pentru Inter Milano: "Am intrat în istoria clubului, dar nu cred că îl ajung pe Zanetti!"

Chivu la meciul 100 pentru Inter Milano: "Am intrat în istoria clubului, dar nu cred că îl ajung pe Zanetti!"

23 Sep 2010   •   00:00
Chivu la meciul 100 pentru Inter Milano: "Am intrat în istoria clubului, dar nu cred că îl ajung pe Zanetti!"
Sursa foto: /Reuters

Fundaşul Cristian Chivu, care a disputat, duminică, meciul cu numărul 100 la Internazionale Milano, a declarat, într-un interviu acordat postului Inter Channel, că nu va putea niciodată să acumuleze atâtea meciuri câte a jucat căpitanul formaţiei italiene, Javier Zanetti, pentru gruparea milaneză.

"Mă bucur că am intrat în istoria clubului. Sunt în al patrulea an aici şi este important pentru mine. Sper să continui aşa şi să ajung la 200. Nu voi juca niciodată atâtea meciuri ca Zanetti (n.r. - Javier Zanetti are 507 apariţii pentru Inter, unde joacă din 1995), deoarece am o vârstă... Dacă aş fi ajuns aici înainte...", a spus Cristian Chivu, care a bifat meciul cu numărul 100 în tricoul lui Inter în meciul cu Palermo.

Chivu şi-a amintit că la venirea la Inter, în iunie 2007, avea umărul dislocat şi că a reuşit să joace în aceste condiţii întreg sezonul. "Aveam acea accidentare şi la Euro 2008. A fost incredibil. Am învăţat să joc fără să mă folosesc de braţul stâng. Respectul, fair-play-ul sunt pentru jurnale... Evident există respect în fotbal, există o linie care nu trebuie trecută, însă se poate întâmpla ca un jucător să te prindă de braţ ştiind totuşi că-l poate disloca. Acesta este fotbalul... Trebuie să recunosc că este foarte dureros, mai ales când ţi se întâmplă prima dată, este extrem de dureros. Am învăţat să-mi pun umărul la loc, apoi am mers la Campionatul European şi, într-o dimineaţă, umărul meu s-a dislocat când am strănutat...asta spune tot despre starea în care eram", a declarat Chivu.

Căpitanul echipei naţionale a subliniat că joacă fundaş stânga din cauza "nevoilor echipei". "Doar de când sunt la Inter joc fundaş stânga. Uneori joc centru apărării sau la mijloc, dar în ultimul timp nu am jucat decât stânga. Mulţi observatori din exterior uită că nu este postul meu obişnuit. Este un post pe care îl ocup din cauza nevoilor echpei, dar nu este tot timpul uşor să joci pe acest post", a declarat Chivu, care a precizat că mai importantă pentru el este încrederea antrenorului şi a coechipierilor săi decât notele date de jurnalişti.

Chivu a mărturisit că şi-a lăsat părul să crească deoarece nu voia să-şi vadă cicatricea în fiecare dimineaţă. "Este ceva ce nu voi uita niciodată şi ceva ce voi purta mereu cu mine. După această experienţă am învăţat să trăiesc altfel şi trebuie să spun că este mai bine aşa".

×
Subiecte în articol: stiri