x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Christophe Lemaitre, atletul european al anului 2010

Christophe Lemaitre, atletul european al anului 2010

05 Oct 2010   •   00:00

Sportivul francez Christophe Lemaitre, triplu campion european în această vară, la Barcelona, a fost desemnat, marţi, "atletul european al anului" de către forul de profil, informează AFP. Christophe Lemaitre (20 de ani) a obţinut trei medalii de aur la ediţia din acest an a Campionatelor Europene de atletism, în probele de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri. Pe 9 iulie, la Valencia, el a devenit primul atlet alb care a parcurs distanţa de 100 de metri cu un timp sub 10 secunde, fiind cronometrat cu 9 secunde şi 98 de sutimi în finalele Campionatelor Franţei.

Pe 29 august, la o competiţie din Italia, el a îmbunătăţit acest record al Franţei, fiind cronometrat cu 9.97, timp ce l-a inclus în lista celor mai buni 11 sprinteri din acest an, la nivel mondial.

Lemaitre, care devine primul atlet francez ce primeştea această distincţie, i-a devansat în clasamentul realizat de Federaţia Europeană de Atletism, pe baza voturilor venite de la forurile de specialitate, mass-media şi internauţi, pe norvegianul Andreas Thorkildsen (aruncarea suliţei) şi britanicul Mo Farah (5.000m, 10.000 m).

×
Subiecte în articol: stiri