x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cluburile din Liga 1 cer 45 de milioane de euro pentru pachetele de meciuri rămase.

Cluburile din Liga 1 cer 45 de milioane de euro pentru pachetele de meciuri rămase.

21 Iun 2011   •   10:03
Cluburile din Liga 1 cer 45 de milioane de euro pentru pachetele de meciuri rămase.

Adunarea Generala a LPF a decis ca plafon minim pentru drepturile de televizare ale celor sase pachete de meciuri din Liga 1 disponibile suma de 45 de milioane de euro plus TVA pentru trei ani sau 15 milioane pe un an, a anuntat presedintele LPF, Dumitrru Dragomir.

"In conformitate cu angajamentul luat impreuna cu Consiliul Concurentei, respectand legile tarii, se va face pentru cele sase pachete in bloc un concurs de oferta. Pretul minim pentru care vor fi cesionate cele sase pachete este de 45 de milioane de euro plus TVA pe cele trei sezoane. Sau 15 milioane plus TVA pe primul sezon, urmand ca pe ceilalti ani sa se ceara bani mai multi. Criteriile care vor fi de aplicate pentru selectia de oferta si atribuirea contractului vor fi pretul cel mai ridicat si conditiile contractuale cele mai avantajoase pentru LPF. Toata documentatia pentru cererea de oferta poate fi procurata din 22 iunie de la sediul LPF. Ofertele vor fi depuse la sediul LPF, termenul limita fiind 27 iunie, ora 12:00", a spus Dragomir.

"Cine are peste 45 de milioane de euro pentru cele sase pachete e binevenit. Luni, la ora 13.00, vom avea o noua Adunare Generala in care ne vom spune toti parerile. Daca nu vor fi vandute, ce, murim de foame? Nu murim. Va fi cum va hotari Adunarea Generala. In Liga 1 este nevoie de trei lucruri: bani, bani si iarasi bani. Restul nu conteaza", a explicat presedintele LPF.

La licitatia din 4 aprilie, la care au participat societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA, numai trei pachete din cele noua au fost adjudecate. Astfel, RCS&RDS a castigat primul pachet de meciuri (13.200.000 de euro plus TVA), Romtelecom, pe cel de-al doilea (12.900.000 de euro plus TVA), iar Antena 1, pe ce de-al optulea (10.500.000 de euro plus TVA), pentru celelalte pachete nelicitand nimeni.

×
Subiecte în articol: liga 1 lpf fotbal intern drepturi tv