x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Componenţa loturilor României pentru CM de gimnastică

Componenţa loturilor României pentru CM de gimnastică

22 Sep 2010   •   00:00

Federaţia Română de Gimnastică a stabilit componenţa loturilor României în vederea participării la Campionatul Mondial din Olanda (Rotterdam), din intervalul 16-24 octombrie. La feminin vor participa Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi şi Amelia Racea, în timp ce echipa masculină va fi alcătuită din Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur şi Marius Berbecar.

"Obiectivele României la acest Campionat Mondial sunt cucerirea unei medalii, dar şi 1-2 clasări pe locurile 4-6. De asemenea, foarte important, nu punem accentul pe rezultatele imediate, ci pe cristalizarea echipelor, pentru participarea la CM de anul viitor şi, mai ales, la Jocurile Olimpice din 2012. Mondialul de anul viitor, la care vor merge primele 24 de echipe de la Rotterdam, constituie o primă etapă de calificare la Olimpiadă", a spus secretarul general al FRG, Mircea Apolzan.

"Sigur că pot exista modificări în componeţa loturilor, în funcţie de starea de sănătate sau componenţa tactică. Mai avem ultimul concurs de verificare, triunghiularul din Elveţia de la finalul săptămânii, iar dacă va fi nevoie se vor face modificările ce se impun", a mai explicat Apolzan.

Delegaţia României va pleca spre Olanda în 10 octombrie, urmând a reveni în ţară a doua zi după încheierea CM, la 25 octombrie. Calificările la feminin vor avea loc în 16 şi 17 octombrie, iar la masculin, în 18 şi 19 octombrie. În 20 octombrie este programată finala pe echipe la feminin, iar în 21, finala similară, dar la masculin, pentru ca în 22 octombrie să aibă loc concursul de individual-compus (feminin şi masculin), iar în 23 şi 24 octombrie, finalele pe aparate.

×
Subiecte în articol: stiri