x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Concluziile anchetei în cazul Kumaritashvili: decesul a fost accidental

Concluziile anchetei în cazul Kumaritashvili: decesul a fost accidental

05 Oct 2010   •   00:00
Concluziile anchetei în cazul Kumaritashvili: decesul a fost accidental
Sursa foto: /Reuters

Magistratul canadian care se ocupă de ancheta în cazul morţii georgianului Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a concluzionat că a fost vorba de un deces accidental, conform raportului publicat, luni, informează AFP.

Tom Pawlowski, care anchetează orice moarte subită, a confirmat rezultatele anchetelor precedente. El şi-a încheiat raportul de 16 pagini prin trei recomandări destinate îmbunătăţirii securităţii pe pistele de sanie, nu doar la Whistler, unde s-a produs accidentul, ci peste tot în lume.

El a sfătuit societatea care se ocupă de siturile olimpice de la Whistler să facă un audit de securitate la pista de sanie.

Pawlowski le-a recomandat oficialilor Federaţiei Internaţionale de Sanie şi celor de la Federaţie Internaţionale de Bobsleigh să revadă procedurile de omologare a pistelor şi să facă un audit de securitate a acestora, inclusiv în ceea ce priveşte amplasarea şi structura barierelor de securitate.

De asemenea, el a cerut federaţiei de sanie să impună mai multe antrenamente obligatorii înaintea marilor competiţii, în special pe noile piste şi mai ales pentru sportivii debutanţi.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler. Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declanşată de organizatori după accidentul mortal al lui Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nici o problemă.

Organizatorii JO au pus decesul georgianului pe seama unei erori umane, excluzând varianta unei probleme a pistei. În urma accidentului, au fost operate câteva modificări pentru protecţia sportivilor.

×
Subiecte în articol: stiri