x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Coşmarul fanilor dinamovişti în Gruia

Coşmarul fanilor dinamovişti în Gruia

de Mihai Igirosanu    |    09 Noi 2010   •   00:00
Coşmarul fanilor dinamovişti în Gruia
Sursa foto: Raed Krishan/Gsp/Intact Images

Dincolo de rezultatul consemnat pe teren, 1-0 pentru gazde, meciul de la Cluj, între CFR şi Dinamo, va rămâne în memoria tuturor prin abuzul incredibil pe care suporterii dinamovişti l-au suportat din partea conducerii ardelenilor. Deşi plătiseră biletele de intrare, deşi se aflau în posesia unui proces-verbal, prin care li se predase sectorul de 1.200 de locuri, fanilor "câinilor" li s-a interzis accesul în stadion din ordinul conducerii clubului organizator.

Motivul a fost unul stupid şi a fost enunţat chiar de preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. "Am avut un schimb de mail-uri cu clubul Dinamo în care noi le-am explicat că în acel sector pot să intre doar suporterii dinamovişti. Noi înţelegem prin suporteri dinamovişti doar cei din Bucureşti şi din judeţul Ilfov." În replică, liderul suporterilor dinamovişti, Mihnea Ionescu, a explicat: "Înainte de a discuta despre acest lucru, vreau să semnalez că pe site-ul CFR-ului se afla de câteva zile un comunicat, neobservat de nimeni, prin care se anunţa că doar suporterii cu buletin de Bucureşti vor avea acces în sectorul dinamovist. Oamenii de la firma de securitate au fost doar simpli executanţi ai ordinelor conducerii CFR-ului. Am vrut să-i sunăm pe domnii Paszkany şi Mureşan, atât eu, personal, cât şi conducătorii noştri, dar îşi închiseseră telefoanele. Am discutat deja cu avocaţii şi îi vom acţiona în justiţie, atât pentru împiedicarea abuzivă a accesului pe stadion, cât şi pentru discriminare".


Ce spune Dragomir
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, le-a dat dreptate fanilor dinamovişti, dar a lansat o serie de atacuri împotriva suporterilor dinamovişti. "Nu am primit raportul observatorului şi nu pot discuta foarte multe. Dar regulamentar este să se solicite buletinul fanilor dinamovişti, nu buletinul de Bucureşti. Ce facem acum? Dăm voie pe stadioane cu buletine de provincie, de Bucureşti? Este ceva grav în cazul în care casele de bilete s-au închis cu trei ore înainte de meci. Dumneata, Mihnea Ionescu, eşti un huligan, nici nu ar trebui să vorbesc cu tine. Jandarmeria ar trebui să te suspende definitiv. Eu nu te-am reclamat, dar eşti de resortul Jandarmeriei, Poliţiei şi a Procuraturii". În replică, Mihnea Ionescu a spus: "Acestui om care mă ameninţă cu Poliţia şi cu Procuratura îi răspund doar că el a făcut deja cunoştinţă cu ele în trecut".

×
Subiecte în articol: liga 1