x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Debut cu victorie: România a învins Norvegia, 21-20, după o revenire senzaţională!

Debut cu victorie: România a învins Norvegia, 21-20, după o revenire senzaţională!

de Mihai Morcovescu    |    22 Sep 2010   •   00:00

Echipa feminină de handbal a României a învins, marţi, campioana olimpică Norvegia cu scorul de 21-20 în primul meci din grupa B a Cupei Mondiale, de la Aarhus (Danemarca), după ce la pauză nordicele conduceau cu 12-6!

Acest meci a fost în fapt reeditarea finalei de anul trecut câştigată de asemenea de România.

Primul sfert de oră a fost dezastruos pentru tricolore, care au marcat doar de două ori, primind în schimb şapte goluri. Doar Manea şi Neagu au reuşit să înscrie până în minutul 19, lista marcatoarelor fiind completată până la pauză cu Moldovan şi Ardean. Norvegiencele, chiar dacă au mai ratat şi ele, au fost mult mai pragmatice, ritmul rapid de joc fiind greu de contracarat de echipa României.

La reluare, România a întors "foaia". În doar şase minute a marcat cinci goluri, revenind în joc (11-12), pentru ca Neagu să aducă egalarea în minutul 41 (14-14), după câteva faze excelente în apărare ale României, care a recuperat mingi preţioase.

Au urmat momente haotice în jocul ambelor echipe, 15-16 (min. 45), cu ratări pe bandă rulantă, dar România a găsit forţa să preia conducerea, 18-17 (min. 50). Cu trei minute înaintea finalului, handbalistele antrenate de Radu Voina aveau de asemenea avantaj, 20-19, iar cu 50 de secunde rămase din joc, 21-20. Acesta a fost de altfel şi scorul final, Norvegia ratând ultimul atac.

Marcatoarele României au fost Neagu 8 goluri, Manea 5, Curea 2, Geiger 2, Amariei 1, Ardean 1, Moldovan 1, Brădeanu 1, în timp ce pentru Norvegia s-au remarcat Alstad şi Riegelhuth, ambele cu câte 4 reuşite.

Astăzi, cu începere de la ora 15:00, handbalistele noastre vor întâlni campioana mondială Rusia, care ieri a fost învinsă surprinzător de Suedia cu 25-24 (12-12).

La meci a asistat şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, jucătoarea deţinătoarei Ligii Campionilor, Viborg,  care nu a putut răspunde convocării din cauza unei accidentări la genunchi. De asemenea, pentru Luminiţa Huţupan Dinu şi Narcisa Lecuşanu a fost primul meci în calitate de antrenor secund, respectiv director al naţionalei.

Miercuri vor mai avea loc meciurile Germania-Franţa, Suedia-Norvegia şi Danemarca-Ungaria.

Primele două clasate din cele două grupe ale competiţiei din Danemarca se vor califica în semifinalele, programate sâmbătă. Finala mică şi finala mare se vor disputa duminică.

×
Subiecte în articol: stiri