x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo - Steaua 1-1. Un derby indecis

Dinamo - Steaua 1-1. Un derby indecis

06 Mar 2016   •   19:58
Dinamo - Steaua 1-1. Un derby indecis

Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), duminică seara, în Şoseaua Ştefan cel Mare, în prima etapă din faza play-off a Ligii I de fotbal.

La doar trei zile după ce au remizat în Cupa României (0-0), după un meci destul de modest, Dinamo şi Steaua au oferit adevărat derby, în campionat, un meci cu de toate, însă care nu a putut oferi o învingătoare.

Steaua a deschis scorul destul de repede, prin Jugurtha Hamroun (10), iar Dinamo a egalat pe final, prin fostul stelist Erik Bicfalvi (81).

Fiecare echipă a avut câte o bară (Bicfalvi, respectiv Chipciu) şi câte un jucător eliminat (Filip, respectiv Hamroun).

Steaua a început în forţă şi în minutul 6 a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă fostul dinamovist Ciprian Marica a ratat ''foarfeca'' din 6 metri. În min. 10, Stanciu l-a lansat bine pe Hamroun, la limita ofsaidului, şi acesta a deschis scorul cu un şut la colţul lung.

Dinamo a replicat imediat (12), iar portarul Niţă l-a blocat pe Kortzorg la colţul scurt, iar apoi şutul lui Rotariu, din întoarcere, a fost scos de Varela de pe linia porţii.

Chipciu (17) a şutat în bara transversală din 18 metri, mingea fiind deviată de Cerniauskas. Bicfalvi (18) a tras pe lângă poartă de la 22 de metri, iar un minut mai târziu camerunezul Essombe a ratat egalarea, şutând în portarul Niţă.

Jocul s-a mai calmat o perioadă, iar în min. 36, Marica a tras pe lângă poartă la capătul unui sprint, atacantul accidentându-se destul de serios la această fază, astfel că a fost înlocuit. Marica, jucător format de Dinamo, a fost ironizat de suporteri că va rata EURO 2016 din cauza accidentării, iar fanii lui Dinamo l-au scuipat şi au aruncat cu o şapcă spre el.

Ghanezul Muniru Sulley (40), înlocuitorul lui Marica, a fost aproape să înscrie un gol de generic la prima atingere a balonului, dar voleul său de la 30 m a fost scos greu de Cerniauskas.

Dinamo a fost activă în debutul reprizei secunde, dar prima ocazie a venit în min. 61, când Batin a şutat pe lângă poartă, de la 22 m. Fazele s-au succedat cu rapiditate, iar Popa (63) a tras pe direcţia lui Cerniauskas, pentru ca doar câteva secunde mai târziu Bicfalvi să şuteze de la 30 de metri, iar mingea să fie respinsă în transversală de Niţă.

Stelistul Pintilii (65) putea primi al doilea cartonaş galben pentru o intrare la Palic.

Dinamo a avut o oportunitate mare de gol în min. 79, când Bicfalvi a executat bine o lovitură liberă de la 17 metri, dar Niţă a scos în corner providenţial. Portarul stelist nu a mai putut face nimic două minute mai târziu (81), când Bicfalvi a reluat în plasă, cu capul, de lângă Papp, din centrarea lui Rotariu.

Ambele formaţii au rămas în zece oameni, Steliano Filip fiind eliminat direct pentru că l-a atacat pe Hamroun (85), iar algerianul a primit două cartonaşe galbene în decurs de un minut după altercaţii cu Filip şi Anton (86).

Steaua a presat până la final şi a ratat o ultimă mare ocazie, prin Tade, a cărui reluare a fost scoasă în corner de portarul Cerniauskas (90+6).

În primele trei meciuri din acest sezon, Steaua şi Dinamo au terminat nedecis, 0-0, în turul sezonului regulat, apoi Dinamo a învins cu 3-1 în retur, scorul a fost tot de 0-0 în prima manşă a semifinalelor Cupei României, iar acum rezultatul a fost de 1-1.

După episodul 135 din derby-ul Dinamo - Steaua în campionat, Dinamo are 46 de victorii, Steaua 41, iar 48 de meciuri s-au încheiat la egalitate, steliştii având încă avantaj la golaveraj, cu 183-178.

FC Dinamo Bucureşti - FC Steaua Bucureşti 1-1 (0-1)
Au marcat: Erik Bicfalvi (81), respectiv Jugurtha Hamroun (10).
Bucureşti, Stadion Dinamo: 10.288 spectatori
Liga I - play-off - etapa 1

Au evoluat echipele:
Dinamo: 1. Vytautas Cerniauskas - 73. Andrei Marc, 6. Ante Puljic, 17. Miha Mevlja, 94. Steliano Filip - 28. Paul Anton (căpitan) - 9. Dorin Rotariu, 8. Erik Bicfalvi, 20. Antun Palic (21. Leo Bartalsstovu, 76), 22. Romario Kortzorg (29. Paul Batin, 46) - 18. Marcel Essombe (10. Harlem Eddy Gnohere, 69). Antrenor: Mircea Rednic.
Rezerve neutilizate: 12. Victor Rîmniceanu - 5. Ionuţ Nedelcearu, 24. Valentin Costache, 96. Vlad Olteanu.
Steaua: 1. Florin Niţă - 3. Paul Papp, 33. Fernando Varela (căpitan), 30. Gabriel Tamaş, 13. Alin Toşca - 6. Mihai Pintilii (55. Alexandru Bourceanu, 74), 10. Nicolae Stanciu - 77. Adrian Popa (25. Gregory Tade, 83), 7. Alex Chipciu, 5. Jugurtha Hamroun - 9. Ciprian Marica (11. Muniru Sulley, 39). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru - 2. Cornel Râpă, 15. Marko Momcilovic, 95. Popadiuc.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Oradea), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitri asistenţi adiţionali: Dragoş Istrate (Bucureşti), Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Ion Craiu (Bucureşti) - LPF
Cartonaşe galbene: Pintilii (7), Essombe (7), Chipciu (17), Muniru Sulley (71), Hamroun (85, 86).
Cartonaş roşu: Filip (85), Hamroun (86).

×