x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Doliu în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar

Doliu în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar

21 Iun 2020   •   06:46
Doliu în fotbalul românesc! A murit un jucător legendar

Doliu în fotbalul românesc!  Dumitru Munteanu, unul dintre componenții „Generației de Aur” a fotbalului ploieștean, a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat sâmbătă, 20 iunie, gruparea prahoveană.

Dumitru Munteanu a jucat timp de 11 ani în echipa Petrolului, fiind triplu campionat național și câștigător al Cupei României.

”A plecat dintre noi, la vârsta de 87 de ani, Dumitru Munteanu, unul dintre componenții „Generației de Aur” a fotbalului ploieștean.

Alături de fratele său geamăn, Anton, decedat în 2007, Mitică Munteanu a evoluat 11 ani în marea echipă a Petrolului, fiind triplu campion național, în 1958, 1959 și 1966, precum și câștigător al Cupei României, în 1963. A jucat, de asemenea, și în meciul de baraj cu FC Liverpool, disputat la Bruxelles, în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni.

„Eu și Anton am fost mereu responsabilii cu spectacolul. Fente, dantelării, călcâie! Atrăgeam lumea. Nu ne împăcam cu un 1-0, 2-0. Trebuia să fie de la 3-0 în sus!”, amintea Dumitru Munteanu, într-un interviu acordat, cu câțiva ani în urmă, ziarului Gazeta Sporturilor.

Rămâi cu bine, Mitică Munteanu! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

 

S-a stins din viață Dumitru Munteanu! A plecat dintre noi, la vârsta de 87 de ani, Dumitru Munteanu, unul dintre...

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Vineri, 19 iunie 2020

 

×
Subiecte în articol: Dumitru Munteanu