x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dragomir: "Dacă valida golul lui Costea, Avram nu ieşea de pe stadion"

Dragomir: "Dacă valida golul lui Costea, Avram nu ieşea de pe stadion"

02 Aug 2010   •   00:00
Dragomir: "Dacă valida golul lui Costea, Avram nu ieşea de pe stadion"
Sursa foto: /Intact Images

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat la Sport.ro că centralul partidei Steaua-Universitatea Craiova (2-1), Marius Avram, nu ar mai fi ieşit de pe stadion dacă valida golul marcat de Mihai Costea în minutul 57, când asistentul Ioan Onicaş a semnalizat ofsaid.

"Onicaş a nenorocit un joc, deşi era la zece metri de fază. Ori a fost bolnav, ori altceva. Îl înţeleg pe Mititelu. Ce să mai zic? Am vorbit cu Vasile Avram şi mi-a zis că fiu-său nu a arbitrat rău. El a vrut să treacă peste tuşier şi acesta i-a spus în cască: «Sunt pe linie, a fost ofsaid!». Dacă valida golul, Avram nu mai ieşea de pe stadion", a spus Dragomir.

Şeful LPF a mai spus că arbitrii români sunt slabi: "Nu ştiu ce o să păţească tuşierul Onicaş. Să se aplice regulamentul! Nu ştiu ce se întâmplă, chiar avem arbitri slabi. Mai devreme sau mai târziu se va pune şi problema aducerii arbitrilor străini. Mititelu nu greşeşte când spune că echipele mici sunt tot timpul dezavantajate de arbitri. Mititelu a spus la cald că retrage echipa. Cum să retragă echipă? Nu asta e ideea, ci trebuie ca fiecare să-şi facă treaba. Vor fi greşeli şi mai mari de acum, cu toate că arbitrii sunt plătiţi la nivelul celor mai puternice campionate".

Steaua a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (0-0), pe Universitatea Craiova, în etapa a 2-a a Ligii 1. În minutul 57, atacantul formaţiei craiovene, Mihai Costea, a înscris un gol, însă acesta a fost anulat în mod eronat  de tuşierul Ioan Onicaş pentru un presupus ofsaid la bulgarul Gargorov.

După această partidă, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că se gândeşte şi la varianta de a retrage echipa din campionat, precizând că nu mai are resurse pentru a lupta împotriva unui sistem "bine pus la punct", formaţia sa fiind prea mult dezavantajată de arbitraj. "Eu nu mai pot să mai continui, nu am ce să fac, nu mai am resurse să mai suport, este bătaie de joc. Nu a fost nici o greşeală a arbitrului (n.r. - la golul anulat Craiovei), s-a lucrat discret, s-a refăcut Steaua veche. Totul este premeditat. Este inadmisibil, un gol atât de clar să-l anulezi. Dacă golul ar fi fost validat, Steaua nu mai putea reveni niciodată. Ne-au bătut cu japca. Mă gândesc şi la asta (n.r - să retragă echipa din campionat). Ce motive am să rămân? Sistemul este atât de bine făcut. De ce să mai rămân, mai mult ne chinuim", a spus Mititelu la Sport.ro.

×
Subiecte în articol: liga i