x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Duckadam: "Aşteptam de 15 ani să mă întorc la Steaua"

Duckadam: "Aşteptam de 15 ani să mă întorc la Steaua"

11 Aug 2010   •   00:00
Duckadam: "Aşteptam de 15 ani să mă întorc la Steaua"
Sursa foto: /Intact Images

UPDATE. Noul preşedinte al Stelei, Helmuth Duckadam, îl va prezenta pe noul antrenor al echipei din Ghencea, Ilie Dumitrescu, la ora 13:30, la Stadionul Steaua.

UPDATE. Helmuth Duckadam: "Aseară m-a sunat domnul Becali şi m-a întrebat dacă vreau să vin la Steaua. Nu am putut să îl refuz pe dumnealui din mai multe motive, dar în primul rând am aşteptat această propunere, nu ca preşedinte, ci ca orice în cadrul clubului. Sper ca împreună cu stafful tehnic şi ceilalţi colaboratori să readucem Steaua unde a fost: în Liga Campionilor şi spectatorii să revină cu drag stadion, cu neveste, cu copii. Eu aveam alte planuri, voiam să plec cu familia în SUA, dar nu puteam să refuz această ofertă. Aşteptam de 15 ani ocazia să mă întorc în acest club. Cu suporterii nu pot decât să am o relaţie bună".

UPDATE. Gigi Becali: "Ilie Dumitrescu a fost ieri la Constanţa să ia un acord, o binecuvântare dacă vreţi, de la Hagi, să-i spună că dacă nu merge Hagi la Steaua, se va duce el. M-a impresionat gestul lui. Dumitrescu a refuzat atribuţiile lui Piţurcă, a dorit doar atribuţiile unui antrenor. El vine fără bani, va fi doar un colaborator, vom face un contract simbolic pe un leu, pe durata de un an. Obiectivul va fi cel care l-a propus singur, primul loc".

UPDATE. Înainte de prezentarea lui Helmuth Duckadam în funcţia de preşedinte al Stelei, Gigi Becali a făcut un apel către suporteri să susţină echipa: "Vreau să îmi cer scuze tuturor suporterilor care iubesc Steaua pentru toate greşelile pe care le-am făcut la Steaua. Nu le mai spun care sunt, se ştiu. Nu e un pas înapoi, nu e teamă, e doar o recunoaştere. De asemenea, îi iert pe toţi suporterii care m-au înjurat şi m-au jignit şi fac un apel către toţi să susţină Steaua în noul ei drum. Helmuth Duckadam este unul dintre simbolurile Stelei, ne aducem aminte câtă bucurie ne-a adus cu intervenţiile sale de la Sevilla. Domnul Duckadam va fi noul preşedinte al Stelei, iar domnul preşedinte Duckadam îl va prezenta pe noul antrenor, Ilie Dumitrescu".

Conform gsp.ro, noul antrenor al Stelei a dorit ca funcţia cea mai importantă din club să fie ocupată de o fostă mare glorie, iar Helmuth Duckadam este alesul, după ce Anghel Iordănescu a refuzat postul şi pare greu de convins să se răzgândească.

Palmaresul lui Helmuth Duckadam la Steaua
- 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
- 80 de partide în prima divizie
- 11 meciuri în cupele europene
- 2 titluri de campion
- o Cupă a României
- Cupa Campionilor Europeni (1986)
- desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului "Sportul"

Helmuth Duckadam va fi prezentat oficial în noua funcţie la ora 12:00, într-o conferinţă de presă comună cu patronul Gigi Becali. Noul antrenor al Stelei, Ilie Dumitrescu, va susţine prima sa conferinţă de presă la ora 13:30, la arena din Ghencea.

×
Subiecte în articol: liga i