x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern E clar: Adio fotbal pentru Mutu!

E clar: Adio fotbal pentru Mutu!

de Mihai Igirosanu    |    23 Iun 2010   •   00:00
E clar: Adio fotbal pentru Mutu!
Sursa foto: /Rpressport

Cariera de fotbalist a lui Adrian Mutu poate fi considerată începând de ieri ca fiind terminată. Potrivit portalului elveţian www.ch.ch, hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul lui Adrian Mutu, obligat la plata unor despăgubiri de 17 milioane de euro către clubul Chelsea pentru încălcarea contractului cu gruparea londoneză, este irevocabilă. Pentru atacantul Fiorentinei mai rămâne doar o singură şansă, dar speranţele par a fi aproape nule. "Cazurile care implică drepturile fundamentale pot fi supuse unei căi de atac la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg.

Tribunalul Federal impune norme privind definirea şi aplicarea legii, precum şi respectarea acesteia", notează site-ul helvet. Totuşi, un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului durează aproximativ patru ani, cel puţin jurisprudenţa CEDO privind cazuri soluţionate de Tribunalul Federal Elveţian şi reclamate la Strasbourg relevă acest termen. Pe de altă parte, jurişti specializaţi în drepturile omului susţin că pentru ca un petiţionar să se adreseze CEDO ar trebui să existe o decizie a unei autorităţi publice, contestată într-o instanţă de drept comun, astfel ca reclamantul nemulţumit de decizia acesteia să se poată întoarce împotriva statului, pentru eventuale încălcări ale Convenţiei Europene. Concret, spun ei, Mutu nu are ce stat să reclame. Mai mult, potrivit procedurilor în materie de arbitraj, dacă s-a ales calea instanţei de arbitraj, reclamantul nu se mai poate adresa ulterior instanţelor de drept comun.


Bunurile lui Adrian Mutu pot fi puse sub sechestru
Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul Mutu va fi comunicată FIFA, care are sediul la Zürich. FIFA va comunica părţilor decizia. Avocatul spaniol Josep Vandellos, specializat în Drept sportiv, colaborator al societăţii de avocaţi "Chiuariu şi Asociaţii" din Bucureşti, a declarat ieri, pentru Mediafax, că deja este emis un titlu executoriu în ceea ce îl priveşte pe Adrian Mutu, astfel că toate bunurile acestuia pot fi poprite pentru ca Chelsea să-şi recupereze suma plătită pentru jucătorul român. În opinia avocatului spaniol, despăgubirile solicitate de Chelsea nu sunt absurde, având în vedere că gruparea londoneză trebuie să-şi recupereze parte din preţul plătit clubului Parma pentru Adrian Mutu.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport