x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Euro 2012 s-a încheiat! România a devenit campioană europeană la fotbal! Este vorba despre Campionatul european de fotbal al personalului de penitenciare

Euro 2012 s-a încheiat! România a devenit campioană europeană la fotbal! Este vorba despre Campionatul european de fotbal al personalului de penitenciare

de C.Popa Cristinel    |    Cristinel C. Popa    |    09 Iun 2012   •   13:33
Euro 2012 s-a încheiat! România a devenit campioană europeană la fotbal! Este vorba despre Campionatul european de fotbal al personalului de penitenciare

Nu, nu este o gluma! Este cat se poate de real. Romania a devenit campioana europeana la fotbal! Pare un titlu evadat in timp. Cine se aventureaza cu gandul la faptul ca Romania ar putea deveni campioana europeana la fotbal avanseaza (si asa cu scepticism) termene matusalemice. E posibil, prin 2052 sau chiar 2112! In niciun caz in epoca lui Basescu, Platini si Victor Piturca! Sau daca se organizeaza un campionat in care toate celelalte echipe sa nu se prezinte. Ori sa jucam cu juniorii, cum s-a intamplat la campionatul european de care va spusei mai inainte.

Echipa Romaniei a castigat titlul de campioana a celei de a XI-a editii a Campionatului European de Fotbal al Personalului de Penitenciare “EURO 2012'. Ea s-a impus in fata celei de-a doua echipe finaliste 'Romania 2', cu scorul de 1 - 0. Scorul a fost cat se poate de 'pe bune'. Arbitrii n-au putut fi mituiti printre gardurile de sarma ghimpata.
Asadar, gardienii Romaniei stiu foarte bine nu numai cu pulanul ci si cu balonul. Rotund, atentie! Pentru ca parca s-ar fi lipi mai bine in luptele aeriene daca ar fi fost patrat. Ce, chinezii n-au inventat pepenele dreptunghiular, numai bun de stivuit pe rafturile mall-urilor! Competitia s-a desfasurat in perioada 4-8 iunie pe stadionul 'Emil Alexandrescu' din Iasi. Nu se stie cu exactitate numarul de spectatori care au asistat la final insa se apreciaza ca ea a depasit cu siguranta cateva zeci. Cei mai aprigi au provenit din randul detinutilor cu comportament bun. Acestia nu s-au bucurat atat de tare la inscrierea golului, cat mai ales la fazele in care erau cotonogiti cu vana adversarii lor de celula: paznicii coborati din uniforma de tablagii fix in 'izmenele' pentru alergat mingea.

Romania a batut Romania si a devenit campioana europeana!

Competitia s-a desfasurat in nota de fair-play obisnuita. Nu s-a inregistrat niciun fault grosolan, linsaj sau omor. Nici macar vreo talharie marunta, avand in vedere ca spectatorii cei mai 'avuti' au fost atenti la spectacolul sportiv si au avut mai putin timp sa-si pazeasca portofelele, mobilele sau inelele de aur. Regulamentul de joc a fost asemanator unui meci de fotbal obisnuit. Atat doar: cartonasul rosu se putea da pentru aruncarea mingii nu dincolo de tribuna, ci chiar direct in celula sau peste foisorul de paza. Jucatorii, printre care si paznici - gardieni, au putut folosi bunele obisnuinte capatate prin exercitarea serviciului si au observat foarte usor traiectoria mingii sau denivelarile de pe teren. De asemenea ei au putut mult mai usor satisface posturile de portar sau cel de executant al degajarilor. Ca sa nu mai spunem pe aceea de calau in propriul careu. Doamne iarta-ne, dar n-a fost nevoie de asa ceva!

Dar sa revenim la meci si la fulminantul campionat recent incheiat. Ceremonia de inchidere a competitiei sportive a debutat cu felicitarea din partea Comitetului de organizare a tuturor celor noua echipe participante (Romania 1, Romania 2, Franta, Estonia, Scotia, Slovacia, Serbia, Austria, Republica Moldova) fiind oferite medalii si trofee castigatoarelor primelor trei locuri: Romania 1 – locul I, Romania 2 – locul II, Serbia – locul 3.

Golgheterul campionatului a fost desemnat un jucator din echipa Serbiei, cel mai bun jucator a fost un fotbalist din echipa Romaniei 1 iar cel mai bun portar, goalkeeperul echipei Austriei. Pentru echipa de arbitri si, de asemenea, pentru echipa fair - play a campionatului a fost desemnata Franta. Comisarul sef Marius Vulpe, directorul penitenciarului Iasi, care ne-a oferit amanunte despre competitie a tinut sa sublinieze faptul ca aceasta competitie a fost o premiera absoluta pentru sistemul penitenciar romanesc.

×
Subiecte în articol: sport fotbal penitenciare