x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Europa League: Dinamo poate juca contra unei echipe formată din oameni de afaceri

Europa League: Dinamo poate juca contra unei echipe formată din oameni de afaceri

de Corina Andriuta    |    22 Iun 2010   •   00:00

„Câinii roşii” dau piept în Turul II preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Olimpia Bălţi (Moldova) şi Hazar Lankaran ( Azerbaidjan). Dacă va fi să întâlnească reprezentanta Moldovei, Dinamo are toate şansele ca într-unul dintre jocurile programate pe 15 şi 22 iulie să nu aibă în faţă decât un singur jucător profesionist… cel mai probabil portarul!



“Olimpia poate deveni cel mai bogat club din lume prin proiectul turism în fotbal” scriu ucrainenii de la Profit-news. Ziarul este de părere că acest proiect poate aduce bani grei în visteria clubului din oraşul în care s-au născut Stela Popescu şi Colea Răutu. Cert este un lucru, clubul din al doilea oraş ca mărime al Moldovei ( exceptând Tiraspol) are toate şansele să transforme a doua competiţie a Europei într-o mascaradă. “Graţie Olimpiei fotbalul nu va mai fi ca înainte. Acum, pentru bani, orice om poate să-şi îndeplinească un vis”, titrează cei de la gazeta.ru. De ce? Ei bine, în urmă cu câteva luni, pentru a ieşi din impasul financiar, şefii grupării din Bălţi au organizat o licitaţie, la finele căreia câştigătorul primeşte dreptul de a evolua într-o partidă pe care Olimpia o susţine în cupele europene.

Concursul “Devino un star al fotbalului mondial”, organizat de Olimpia şi Internet Tv a ajuns la final şi a dat un câştigător. El vine din Brazilia, are 36 de ani şi este patronul unei cafenele. Valdesi Eustachio Pessoa, din New Range, a licitat suma de 300 de mii de euro şi a câştigat „competiţia”. O singură problemă se iveşte în calea fericirii brazilianului, dar şi a grupării din Bălţi: omul de afaceri a cam minţit când a spus că dispune de aceşti bani! “Sunt gata să plătesc 30.000 şi nu 300.000 de euro. Am primit contractul ca să plătesc, dar nu voi plăti” a spus Valdesi pentru globo.com. Chiar şi în aceste condiţii oficialii moldoveni nu dau înapoi. Vor să schimbe regula jocului şi să le ofere şansa de a evolua în cupele europene primilor 10 oameni ca sumă licitată. “Olimpia nu încalcă nici o lege din fotbalul mondial. Ai voie să joci fotbal până la câţi ani vrei. În acest caz, de ce să nu achiţi bani pentru această posibilitate”, le dă apă la moară gazeta.ua. Chiar şi oficialii grupării de peste Prut nu văd ceva ilegal sau imoral în această „afacere”. „Dacă Abramovich ar dori să evolueze pentru Chelsea, l-ar împiedica cineva sau vreun regulament să o facă?”, spun aceştia pe site-ul oficial al clubului.

În cazul în care Olimpia va trece de Lankaran şi va lua decizia de a-i legitima pe primii 10 licitatori, Dinamo va avea în teren, cu excepţia unui singur jucător profesionist, următoarele nume: Valdeci Eustaquio Pessoa (Brazilia – 300.000 de euro licitaţi), Resep Yilmaz (Turcia – 250.000), Cleverson Vicente Gomes (Brazilia – 150.000), Vagner Miranda Luci (Brazilia – 100.000), Victor Ribeiro (Brazilia – 100.000), Emerson Lodi (Brazilia – 100.000), Tuago Braz Gomes (Brazilia – 90.000), Anderson Escorse (Brazilia – 75.000) şi Mihail Kiurdjev (Rusia – 75.000). Patronii echipei din Bălţi nu sunt la prima idee zglobie, în decembrie 2009 propunându-i pilotului german Michael Schumacher un contract de jucător profesionist! “Schumaher iubeşte foarte mult fotbalul şi joacă destul de bine! Acum câţiva ani a jucat pe stadionul Maracana cu veteranii fotbalului brazilian. A evoluat în aceaşi echipă cu Ronaldo şi Zico. A mai jucat şi în liga a doua a Elveţiei, la echipa Ehihens. Ar putea fi un eveniment pentru el, evoluarea în cupele europene şi să bucure în acelaşi timp mai mulţi copii din Nordul Republicii” a declarat vicepreşedintele Olimpiei, Serghei Chiseliov, în momentul când a lansat oferta.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport