x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ezequiel Mosquera, locul doi la Turul Spaniei, depistat pozitiv la un control antidoping

Ezequiel Mosquera, locul doi la Turul Spaniei, depistat pozitiv la un control antidoping

30 Sep 2010   •   00:00

Rutierul spaniol Ezequiel Mosquera, care a ocupat locul doi la Turul Spaniei, a fost depistat pozitiv la un control antidoping în 16 septembrie, în etapa a XVIII-a a competiţiei, informează AFP.

Alături de Ezequiel Mosquera, a fost depistat pozitiv şi coechipierul acestuia de la echipa Xacobeo, David Garcia, ambii cu HES (Hydroxyethylamidon), o substanţă ce fluidizează sângele. Acest susbtitut de plasmă sanguină poate masca luarea de EPO, ducând la scăderea hematocritului.

Cei doi sportivi au anunţat prin managerul lor, Juan Campos, că nu au primit nicio notificare în acest sens. "Dacă rutierii vor primi vreo notificare vor invoca un viciu de procedură, deoarece instanţele internaţionale trebuie în primul rând să comunice acest lucru sportivilor şi apoi presei", a declarat Campos.

"Singura îndoială în privinţa lui Mosquera este că a luat un ser care până acum nu era interzis de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI), la cursa contracronometru din etapa a XVII-a a Turului Spaniei, la 15 septembrie, la Penafiel", a adăugat Campos.

Cazurile lui Mosquera şi Garcia coincid cu anunţul conform căruia rezultatul unui test antidoping la care a fost supus Alberto Contador în timpul Turului Franţei din acest an a fost anormal. Contador a explicat acest rezultat printr-o contaminare alimentară. Testul a fost efectuat la 21 iulie, în a doua zi de pauză a Turului Franţei, competiţie pe care ciclistul spaniol a câştigat-o pentru a treia oară.

×
Subiecte în articol: stiri