x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fanii echipelor bucureştene au fost cei mai violenţi şi în sezonul 2009/2010

Fanii echipelor bucureştene au fost cei mai violenţi şi în sezonul 2009/2010

22 Iul 2010   •   00:00
Fanii echipelor bucureştene au fost cei mai violenţi şi în sezonul 2009/2010
Sursa foto: /Intact Images

Jandarmeria Română a prezentat, miercuri, statistica infracţiunilor din sezonul 2009/2010 al Ligii I, cele mai multe dosare cu acte premergătoare începerii urmării penale fiind întocmite pentru suporterii echipelor Rapid, Steaua şi Dinamo.

Fanii giuleşteni au avut 33 de asemenea dosare, 32 pentru folosirea de materiale pirotehnice şi unul pentru deţinere de droguri de mare risc. Suporterii stelişti au avut 21 de dosare, 11 pentru folosirea de materiale pirotehnice, patru pentru încălcarea interdicţiei de a participa la anumite jocuri sportive, trei pentru lovire sau alte violenţe, unul pentru opunere cu violenţă şi unul pentru ultraj. Pe numele fanilor dinamovişti au fost întocmite 12 astfel de dosare, dintre care cinci pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Suporterii echipei FC Timişoara au avut zece dosare cu acte premergătoare începerii urmării penale, fanii gălăţeni şase, iar cei vasluieni trei. Câte două astfel de dosare au şi fanii echipelor Universitatea Craiova, FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş, în timp ce un fan al Politehnicii Iaşi a fost sancţionat pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Altor 132 de suporteri li s-a interzis accesul pe stadioane pe perioade cuprinse între şase luni şi doi ani. În sezonul 2009/2010, în baza de date a Jandarmeriei au fost introduşi 498 de suporteri violenţi, numărul total al acestora depăşind 4.900.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că majoritatea suporterilor care au comis infracţiuni pe stadioanele de fotbal au vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani.

Faţă de sezonul 2008/2009, numărul infracţiunilor pe stadioane a fost mai mic cu 45% privind faptele prevăzute de legea penală, cu 47% privind sancţiunile contravenţionale şi cu 18% privind măsurile complementare de interzicere a accesului pe stadioane.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, general locotenent dr. Olimpiodor Antonescu, a precizat că se doreşte modificarea Legii nr.4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Una dintre modificările vizează specializarea agenţilor de pază de pe stadioane.

×
Subiecte în articol: stiri