x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2024   •   20:20
FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani din zona locurilor ce duc la retrogradare sau la barajul de menținere în primul eșalon. Moldovenii au învins luni Petrolul Ploiești, în deplasare, scor 1-2 (1-1) și urcă pe locul 12, primul peste linie.

Meciul a debutat cu două goluri, câte unul de fiecare parte, în primele 12 minute. Oaspeții au deschis scorul în minutul 5, după o fază confuză în fața porții. După mai multe devieri nefericite, căpitanul moldovenilor, Miron, a profitat și a marcat din 7-8 metri.

Replica a fost imediată, gazdele egalând în minutul 12, după o fază suspectă de fault la portar. Hanca a trimis pe jos la prima bară din flancul drept, Musi a intervenit la limită, scoțând mingea din mâinile portarului Kukic. Jair a preluat apoi și a trimis la bara a doua de unde Irobiso a deviat în poartă, pentru 1-1.

În minutul 25, gazdele au avut o dublă ocazie, după o primă intervenție a lui Kukic la șutul lui Grozav, defensiva respingând și al doilea șut, al lui Irobiso.

Repriza s-a încheiat cu șansa botoșănenilor de a marca, șutul puternic al lui Florescu fiind parat de portarul Zima.

Același Zima care în minutul 58 a fost la post, după lovitura de cap a lui Irobiso, din careu.

Petrolul Ploiești a ratat cea mai mare șansă de a trece în avantaj când, în minutul 71, Hanca a ratat un penalty, execuția sa fiind respinsă de Kukic.

Tot Kukic s-a opus cu succes unei potențiale situații periculoase, șutând în ultimă instanță într-o minge venită în fața careului, cu prețul unei ușoare accidentări.

Golul victorie oaspeților a fost marcat în minutul 87, când, după centrarea din lovitură liberă a lui Mouaddib, mingea a ajuns cu noroc la Sadiku, acesta înscriind din 2 metri.

FC Botoșani trece pe locul 12, cu 24 de puncte, cu două etape înainte de final, în timp ce Petrolul Ploiești rămâne pe locul 11, cu 26 de puncte, care încă nu îi conferă matematic menținerea în prima ligă.

(sursa: Mediafax)

×