x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Rapid sancționată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

FC Rapid sancționată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

22 Sep 2021   •   21:30
FC Rapid sancționată drastic de Comisia de Disciplină din cauza incidentelor din meciul cu Gaz Metan

Echipa de fotbal FC Rapid București a fost sancționată de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal după incidentele din tribunele Arenei Naționale, de la partida cu Gaz Metan Mediaș, pierdută vineri de giuleșteni cu 1-2.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a informat miercuri că a decis să sancționeze clubul Rapid cu o penalitate sportivă de 33.750 de lei, în baza unui articol din Regulamentul Disciplinar care se referă la responsabilitatea clubului organizator pentru comportamentul spectatorilor.

Maseurul echipei, Marius Dogaru, a primit și el o penalitate sportivă de 1.000 de lei și a fost suspendat două etape, acesta fiind eliminat la finalul confruntării de pe Arena Națională.

Incidentele incriminate de Comisia de Disciplină au avut loc în tribunele Arenei Naționale, la meciul de vineri dintre Rapid București și Gaz Metan Mediaș, suporterii giuleșteni folosind petarde și fumigene, pe care le-au aruncat în teren, cauzând probleme medicale unui jucător din echipa oaspete.

Victimă a comportamentului suporterilor din tribune a fost și arbitrul central Lucian Rusandu care, la finalul partidei, a trebuit să fie escortat afară de pe teren de stewarzi, în timp ce din tribune se aruncau cu lichide spre el.

În comunicatul Comisiei de Disciplină, publicat de lpf.ro, se precizează astfel:

FC RAPID 1923 vs CS Gaz Metan Madias - Incidente: Eliminare Dogaru Marius - maseur FC Rapid - În baza art.83.7 din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923, cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art.82.1 si 3.a și c raportat la art.83.2.d. din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 33.750 lei; În baza art.45.1 din RD, clubul FC Rapid 1923, va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 33.750 lei. În baza art.65 din RD cu aplicarea art.12, 13 si 14 bis, se sancționează maseurul, Dogaru Marius, cu suspendare pentru 2 (două) jocuri și penalitate sportivă de 1000 lei.

(sursa: Mediafax)

×