x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Finala Cupei României, reprogramată pentru data de 17 mai, din cauza decesului lui Ekeng

Finala Cupei României, reprogramată pentru data de 17 mai, din cauza decesului lui Ekeng

07 Mai 2016   •   13:00
Finala Cupei României, reprogramată pentru data de 17 mai, din cauza decesului lui Ekeng
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Finala Cupei României la fotbal, dintre Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj, a fost reprogramată pentru data de 17 mai, a hotărât Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, reunit sâmbătă, după decesul mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng, survenit vineri seara.

''Ca urmare a tragediei din timpul desfăşurării jocului Dinamo 1948 SA Bucureşti - FC Viitorul, în urma căreia fotbalistul Patrick Ekeng s-a stins din viaţă, toate jocurile din cadrul competiţiilor organizate de Federaţia Română de Fotbal (Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naţionale de Juniori, partide de fotbal în sală şi fotbal feminin) în perioada 07-09 mai 2016 se amână. Din aceleaşi motive, Finala Cupei României programată iniţial pentru data de 10 mai 2016 se amână şi urmează a se desfăşura la data de 17 mai 2016'', se arată în decizia Comitetului de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, reunit în conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul FRF.

Totodată, ''cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masă) efectuate de echipele ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi decontate de Federaţia Română de Fotbal în baza facturilor emise până la data actualei decizii a Comitetului de Urgenţă''.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.
AGERPRES

×