x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fostul arbitru Marius Martiş a părăsit Penitenciarul Colibaşi

Fostul arbitru Marius Martiş a părăsit Penitenciarul Colibaşi

30 Sep 2010   •   00:00

Fostul arbitru Marius Martiş, trimis în judecată şi arestat, în 30 aprilie, pentru fapte de corupţie, a părăsit, joi după-amiză, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis eliberarea acestuia sub control judiciar

Fostul arbitru Marius Martiş a fost eliberat din penitenciar după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursul acestuia la decizia Tribunalului Argeş, care îi respinsese cererea de eliberare sub control judiciar.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Colibaşi, după ce a fost primită înştiinţarea scrisă din partea Curţii de Apel Piteşti au fost îndeplinite formalităţile necesare, iar joi după-amiază, în jurul orei 15.30, fostul arbitru a părăsit inchisoarea.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Piteşti impune inculpatului anumite restricţii, care în cazul în care vor fi încălcate vor atrage anularea hotărârii de punere în libertate sub control judiciar şi rearestarea preventivă a lui Martiş.

Arbitrul Marius Martiş a fost arestat în 30 aprilie, alături de Ionică Serea, care a fost pus în libertate în 23 septembrie, când Curtea de Apel Piteşti i-a admis recursul la decizia Tribunalului Argeş de respingere a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar.

Marius Martiş şi Ionică Serea au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie alături de Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă, ultimii doi fiind arestaţi în 11 mai şi puşi în libertate sub control judiciar după două săptămâni.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe cei patru în 21 mai, într-un dosar care vizează corupţia din fotbal. Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Ionică Serea pentru luare de mită, în timp ce Liviu Făcăleaţă şi Marius Martiş sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009 Cornel Penescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".

Mediafax.

×
Subiecte în articol: stiri