x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbaliştii din Serie A plănuiesc o grevă

Fotbaliştii din Serie A plănuiesc o grevă

10 Sep 2010   •   00:00

Fotbaliştii din Serie A plănuiesc o grevă pentru meciurile programate pe 25 şi 26 septembrie, în semn de protest privind noul contract colectiv de muncă, a anunţat vineri Asociaţia fotbaliştilor italieni.



În acele zile urmează să aibă loc meciurile etapei a 5-a din Serie A, iar fotbaliştii sunt decişi să nu intre pe teren. Fotbaliştii italieni au ameninţat de mai multe ori cu greva, tot în disputa privind contractul colectiv, dar tentativele lor au fost stopate în ultimul moment de înţelegeri cu conducătorii federaţiei italiene.

Contractul colectiv de muncă, dintre federaţie şi ligă ce garantează drepturile jucătorilor a expirat la finalul sezonului trecut, iar încercările de a se ajunge la un nou acord au eşuat. Cluburile de top din Serie A au dorit să-şi impună voinţa şi au lansat luni un nou contract colectiv, fără a consulta şi restul cluburilor. Jucătorii sunt alarmaţi de tendinţa cluburilor de a forţa transferul lor în ultimul an de contract, când nu mai sunt doriţi, notează Agerpres.

×
Subiecte în articol: stiri