x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a aprobat protocolul medical pentru desfășurarea meciurilor cu spectatori

FRF a aprobat protocolul medical pentru desfășurarea meciurilor cu spectatori

20 Mai 2021   •   16:48
FRF a aprobat protocolul medical pentru desfășurarea meciurilor cu spectatori
Sursa foto: pixabay.com

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat protocolul medical pentru prezența spectatorilor în tribune până la o capacitate de 25%.

"Accesul spectatorilor într-o proporţie mai mare se face numai cu titlu excepţional, de eveniment-pilot. Acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii", arată federația.

La evenimentele sportive pot participa persoanele vaccinate anti COVID-2, pentru care au trecut minimum 10 zile de la ultima doză. Persoanele care nu îndeplinesc această condiţie trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau rezultat negativ certificat la un test antigen rapid, realizat în ultimele 24 de ore. Și pentru cumpărarea tichetelor de acces este necesară îndeplinirea acestor condiții.

Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosire și poarta de acces pentru a evita aglomerația. Vor exista marcaje pentru păstrarea distanţe de siguranţă de 1,5 metri. Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultăți în respiraţie. 

Controlul de securitate de la porţi se va face vizual, spectatorii fiind rugaţi să colaboreze şi să prezinte de bună voie obiectele pe care le deţin în buzunare sau genţi. Accesul în arenă este permis doar cu genţi mici cât o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Organizatorul trebuie să marcheze spaţiile unde spectatorii se pot aşeza. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii nu au voie să-și părăsească locul.

 

×
Subiecte în articol: frf spectatori