x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF ameninţă din nou Craiova cu dezafilierea

FRF ameninţă din nou Craiova cu dezafilierea

13 Iul 2011   •   11:57
FRF ameninţă din nou Craiova cu dezafilierea

FRF a emis astazi un comunicat de presa prin care someaza, pentru ultima oara, clubul Universitatea Craiova sa-si retraga actiunile in justitie indreptate impotriva forului fotbalistic, in caz contrar gruparea olteana urmand a fi dezafiliata.

Comunicatul vine la o zi dupa ce Adrian Mititelu declarase ca actiunile sale sunt indreptate doar impotriva lui Victor Piturca, motivand ca finantatorul Craiovei ataca o hotarire a unei camere decizionale a FRF.

Iata mai jos comunicatul FRF:
Sustinerea Dumneavoastra, privind faptul ca existenta unui litigiu intre SC Fotbal Club U Craiova SA si domnul Victor Piturca pe rolul Curtii de Apel nu reprezinta o incalcare a dispozitiilor Statutului Federatiei Romane de Fotbal, este gresita.

SC Fotbal Club U Craiova s-a adresat Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel cu cereri privind anularea hotararilor pronuntate de CNSL si de Comisia de Recurs ale FRF. Cauzele aflate pe rolul Curtii de Apel privesc nu numai raporturile juridice decurgand din executarea contractului incheiat intre FC U Craiova si antrenor, ci si raporturi juridice statutare existente intre clubul in cauza si FRF, astfel cum izvorasc ele din afilierea la FRF. Conform art.11.2 lit.c din Statutul FRF, membrii afiliati au obligatia sa respecte autoritatea comsiilor cu atributii jurisdictionale din cadrul FRF, precum si jurisdictia Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Recurgerea la calea contenciosului administrativ, care urmareste anularea unor hotarari emise de FRF, reprezinta o incalcare a dispozitiilor art.57.3 din Statutul FRF, hotararile comisiilor FRF putand fi atacate numai la TAS.

Fata de cele aratate mai sus, va somam sa dati curs Hotararii Comitetului Executiv al FRF din data de 8 iulie a.c. si sa faceti in cel mai scurt timp dovada ca ati renuntat la toate actiunile existente pe rolul instantelor de judecata, actiuni in care este implicata Federatia Romana de Fotbal.

×