x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gică Popescu vrea să folosească sigla Federației Române de Fotbal

Gică Popescu vrea să folosească sigla Federației Române de Fotbal

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   01:20
Gică Popescu vrea să folosească sigla Federației Române de Fotbal
Sursa foto: Gheorghe Popescu

Având în vedere declarațiile făcute de fostul internațional Gică Popescu, referitoare la solicitarea de a folosi fosta siglă a Federației Române de Fotbal, FRF a făcut joi o serie de precizări, pe care le redăm în cele ce urmează.

„La data de 9 ianuarie 2024, domnul Gheorghe Popescu a solicitat dreptul de a folosi vechea siglă a FRF.
După analiza cadrului legal și contractual în care FRF își desfășoară activitatea, răspunsul FRF către domnul Gheorghe Popescu a fost transmis în data de 15 ianuarie 2024.

Sigla FRF utilizată pe echipamentul de joc în cadrul jocurilor contând pentru turneul final al FIFA World Cup 1994 reprezintă o marcă înregistrată FRF. Prin urmare, pentru a se putea exprima acordul de utilizare a acesteia de către o terță parte, precum și limitele acestei utilizări, era necesar a se comunica persoana (fizică sau juridică) organizatoare a evenimentului, urmând a se încheia un contract de cesiune temporară a mărcii cu aceasta.

Totodată, i s-a transmis domnului Popescu faptul că FRF nu poate accepta utilizarea siglei împreună cu denumiri, sigle, mărci, reprezentări grafice etc ale unor terțe persoane juridice, parteneri comerciali sau sponsori ai evenimentului, FRF nefiind implicată în organizare, pentru a evita astfel un conflict de brand cu actualii sponsori și parteneri comerciali ai FRF și ai Echipei naționale a României, care beneficiază de exclusivitate, conform contractelor semnate.

Domnul Gheorghe Popescu nu a mai revenit cu precizările solicitate, aceasta fiind singura comunicare pe acest subiect între FRF și domnul Popescu.”

(sursa: Mediafax)

×