x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gheorghe Hagi, din nou antrenorul echipei ideale în Superligă

Gheorghe Hagi, din nou antrenorul echipei ideale în Superligă

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   14:15
Gheorghe Hagi, din nou antrenorul echipei ideale în Superligă
Sursa foto: Hepta

Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat marți, după finalul rundei a 12-a a Superligii la fotbal masculin, cel mai bun unsprezece al etapei. Gherghe Hagi a fost desemnat antrenorul echipei etapei, care are în componență jucători de la 9 cluburi din Superligă.

Singurele echipe care au câte doi componenți în cel mai bun unsprezece sunt Universitatea Cluj și Rapid București, aceasta fiind cea mai omogenă selecție din acest sezon, din acest punct de vedere.

Echipa ideală a etapei a 12-a:

Portar
Jesús Fernández (FC Voluntari) - A închis perfect poarta. Printre intervenţiile sale se numără şi un penalty apărat.

Fundaşi
Dorinel Oancea (Universitea Cluj) - Intrat pe parcursul primei reprize, a dominat flancul drept, fiind implicat în multe dintre acţiunile iniţiate de clujeni.
Alexandru Benga (UTA Arad) - Experimentatul fundaş arădean a făcut faţă cu brio atacurilor adverse, mai ales pe final de meci, când UTA a rămas în inferioritate numerică.
Ionuţ Larie (Farul Constanța) - Căpitanul dobrogenilor a marcat golul care le-a asigurat constănţenilor o victorie importantă în lupta pentru atingerea obiectivului.
Costin Amzăr (Dinamo București) - A fost printre cei mai buni jucători din derby-ul de pe Arena Naţională, meci în care a făcut excelent ambele faze de joc.

Mijlocaşi
Dan Nistor (Universitatea Cluj) - A scos penalty-ul pe care tot el l-a transformat. A ajuns la șapte goluri în ediţia curentă, depăşind cel mai bun sezon al său la acest capitol (șase goluri pentru Pandurii în ediția 2012-2013).
Mihai Lixandru (FCSB) - Titularizat pentru prima dată în linia mediană, a înscris golul care le-a adus roş-albaştrilor trei puncte.
Alexandru Ioniţă (FC Rapid 1923) - A făcut unul dintre cele mai bune meciuri de la revenirea în Giuleşti. Cu cele două reuşite, Ioniţă a ajuns la 31 de goluri marcate în 207 partide jucate în SuperLigă.

Atacanţi
Gabriel Iancu (FC Hermannstadt) - Introdus la pauză, a finalizat cu gol o acţiune personală în care şi-a pus în valoare calităţile tehnice deosebite.
Daniel Bîrligea (CFR 1907 Cluj) – Atacantul continuă evoluţiile bune din campionatul actual, în care, după ultima reuşită, a ajuns la patru goluri, patru pase decisive şi un penalty scos.
Claudiu Petrila (FC Rapid 1923) - Transferul la Rapid se dovedeşte a fi o mutare foarte inspirată. Contra celor de la Poli Iaşi, Petrila a marcat un gol, a pasat decisiv pentru 3-2 şi a scos un penalty.

Antrenorul Etapei
Gheorghe Hagi (Farul Constanța) - A pregătit foarte bine duelul cu colegul său din Generaţia de Aur. La final, s-a bucurat de al treilea succes la rând în campionat, care-i ridică echipa pe un loc de play-off.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hagi superliga