Alături de Robert Lindstedt, românul a cedat în ultimul act al probei de dublu în faţa perechii Melzer/Petzschner
Tenismanul Horia Tecău a ratat şansa de a reînnoda, după mai bine de 30 de ani, seria victoriilor româneşti la Wimbledon. Sâmbătă, pe terenul central de la All England Club, Tecău şi partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, au disputat finala probei de dublu, în compania perechii austro-germane Jurgen Melzer / Philipp Petzschner, pe care au pierdut-o cu scorul de 6-1, 7-5, 7-5.
Pentru calificarea în ultimul act, cei doi au fost recompensaţi cu un cec de 120.000 de lire sterline, în timp ce învingătorii au primit o sumă de două ori mai mare. Pe vremea junioratului,
Horia Tecău a mai disputat două finale la Wimbledon, în 2002 şi 2003, când a făcut pereche cu Florin Mergea, reuşind să le câştige pe amândouă. În acest sezon, el a hotărât să se axeze numai pe proba de dublu, decizie care s-a dovedit înţeleaptă, pentru că succesele au venit repede. A câştigat la Auckland, alături de neozeelandezul Marcus Daniel, după care l-a întâlnit pe Lindstedt, împreună cu care a triumfat la Casablanca şi la s-Hertogenbosch. Cei doi se înţeleg foarte bine şi au de gând să continue colaborarea.
"Îmi pare rău că Tecău a pierdut finala. E păcat că nu a jucat împreună cu un alt român acolo! Ar fi fost mai frumos. Este o performanţă mare pentru el, însă nu trebuie să se oprească aici", a spus Ilie Năstase, singurul român care a reuşit până acum să-şi treacă numele pe tabloul de onoare la Wimbledon.
Acesta a câştigat proba de dublu alături de Jimmy Connors în 1973, iar împreună cu americanca Rosemarie Casals s-a impus de două ori la dublu mixt, în 1970 şi în 1972. Ultima finală jucată de un român la Wimbledon s-a disputat în 1978, când Virginia Ruzici şi iugoslava Mima Jausovec au pierdut la dublu feminin.
SERENA, DE NEOPRIT
Proba feminină de simplu a revenit americancei Serena Williams, care nu i-a lăsat nici o şansă în finală rusoaicei Vera Zvonareva, pe care a învins-o cu 6-3, 6-2.
Aceasta a fost a patra victorie a mezinei familiei Williams la Wimbledon, precedentele fiind obţinute în 2002, 2003 şi 2009. Surorile Williams domină de mai bine de un deceniu turneul londonez, Serena şi Venus având împreună nouăsuccese în ultimele 11 ediţii. Învingătoare în acest an şi la Australian Open, Serena ajuns la 13 titluri în turneele de Grand Slam, reuşind să o depăşească pe legendara sa compatrioată Billie Jean King în clasamentul celor mai titrare jucătoare din istorie.
Citește pe Antena3.ro