x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Horia Tecău: "Vreau să adaug trofeul de la Bucureşti la cele cinci obţinute în acest an"

Horia Tecău: "Vreau să adaug trofeul de la Bucureşti la cele cinci obţinute în acest an"

20 Sep 2010   •   00:00
Horia Tecău: "Vreau să adaug trofeul de la Bucureşti la cele cinci obţinute în acest an"
Sursa foto: /Intact Images

Tenisman român Horia Tecău a declarat, luni, că doreşte ca trofeul în proba de dublu al turneului BCR Open România, care se dispută în această săptămână, la București, să fie al șaselea cucerit de el în 2010. "Am adus la Arenele BNR toate cele cinci trofee pe care le-am câştigat anul acesta. Aş fi foarte fericit dacă aş mai adăuga încă unul la sfârşitul săptămânii, să-l am şi pe cel de la Bucureşti. Nu am mai fost favorit principal la un turneu de un asemenea nivel, numai la turnee challenger mai mici. Sper să ne respectăm statutul de favoriţi principali şi să ajungem cât mai sus, chiar şi în finală", a spus Tecău.

Componentul echipei româniei de Cupa Davis are amenajat un stand în cadrul Arenelor BNR, unde fanii se pot fotografia cu cele cinci trofee cucerite de tenismanul român în acest an.

Tenismanul a afirmat că îl cunoaşte bine pe coechipierul său, Julian Knowle, cu care va face pereche la turneul de dublu de la Bucureşti. "Pe Julian îl ştiu de mulţi ani, el este specializat la dublu de şapte-opt ani. A câştigat la US Open, a făcut o finală la Wimbledon şi o finală la Turneul Campionilor. Este un jucător cu o experienţă foarte mare în circuit, are 36 de ani şi pot să spun că este o enciclopedie a dublului. Am profitat de faptul că Linsdtedt este uşor accidentat şi nu poate să vină la Bucureşti, astfel că voi evolua cu Julian", a adăugat Horia Tecău.

"Mi-aş dori foarte mult să joc finala la Bucureşti. În ultimul timp am observat o creştere a interesului faţă de dublu. Aş vrea să fie plină arena, iar publicul să ne susţină şi să câştigăm trofeul. Chiar dacă nu vom avea premii în bani, vom obţine puncte ATP, care o să ne ajute să urcăm în clasamentul de dublu individual. Nu mă ajută pentru Turneul Campionilor, dar mă ajută la clasamentul meu personal", a mai spus Tecău.

Perechea Tecău/Knowle va juca în primul tur de la Bucureşti împotriva perechii Philipp Marx/Igor Zelenay (Germania/Slovacia). La turneul de dublu al BCR Open România, mai participă alte două perechi formate din jucători români, Victor Crivoi/Adrian Ungur şi Victor Anagnastopol/Marius Copil, ambele fiind beneficiare ale unui wild card. În urma tragerii la sorţi, celel două perechi din România, se vor întâlni în primul tur al competiţiei.

×
Subiecte în articol: stiri