x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Incidentele de la Genova i-au amintit lui Platini de tragedia de la Heysel (cu video)

Incidentele de la Genova i-au amintit lui Platini de tragedia de la Heysel (cu video)

14 Oct 2010   •   00:00
Incidentele de la Genova i-au amintit lui Platini de tragedia de la Heysel (cu video)
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele UEFA, Michel Platini, care s-a declarat "şocat" de incidentele de la meciul Italia-Serbia, de marţi, din preliminariile Euro 2012, a preconizat "toleranţă zero pentru violenţa pe stadioane", informează AFP.

"La revenirea din Olanda, am văzut imaginile de la meciul Italia - Serbia şi am fost şocat. Am prea multe amintiri urâte legate de violenţa pe stadioane", a spus preşedintele UEFA făcând referire la tragedia de pe  stadionul Heysel din Bruxelles, produsă la finala Cupei Campionilor Europeni din 1985, Juventus-Liverpool 1-0, atunci când 39 de persoane au murit şi alte 600 au fost rănite. "Aştept rezultatele anchetei şi deciziile instanţelor disciplinare şi reamintesc că UEFA promovează o toleranţă zero pentru violenţa pe stadioane. Colaborarea autorităţilor este cheia combaterii acestui flagel şi vreau să o solicit la cel mai înalt nivel în ţările afectate de această problemă", se arată într-un comunicat semnat de Platini.

UEFA a anunţat, miercuri, că va deschide o anchetă privind incidentele petrecute, marţi seară, la Genova, înaintea şi în timpul meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro 2012.

Partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat din nou cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

Comisia de disciplină a UEFA se va reuni pe 28 octombrie. Serbia riscă să piardă meciul la masa verde, cu scorul de 0-3, şi să primească o suspendare pentru meciurile de pe teren propriu, însă riscă şi excluderea din preliminariile Euro 2012.

Vezi aici imagini video cu incidentele produse de fanii sârbi la meciul Italia-Serbia


×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012