x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Internaţional se mută cu arme şi bagaje la Târgu Jiu

Internaţional se mută cu arme şi bagaje la Târgu Jiu

16 Iul 2010   •   00:00

Întreg staful tehnic al echipei Internaţional Curtea de Argeş şi toţi cei 20 de fotbalişti din lotul formaţiei se vor muta la Târgu Jiu, ei acceptând oferta de a evolua la Pandurii, care va lua locul grupării Internaţional în Liga I, după ce aceasta s-a retras, din cauza problemelor financiare.

"Eu şi întreg staful tehnic, dar şi lotul de 20 de jucători, am primit această ofertă de la clubul Pandurii, şi, pentru că domnul Lazăr nu mai putea susţine echipa, am dat curs acestei oferte. Vineri vom juca un meci de verificare pentru a-i cunoaşte şi pe jucătorii de la Pandurii pe care îi vom avea în lot. La finalul săptămânii vom fixa lotul cu care vom ataca începutul de tur. Este vorba de o preluare a echipei Internaţional Curtea de Argeş de către Pandurii Târgu Jiu. Nu a fost ceva premeditat, nimeni nu a premeditat şi nimeni nu a prevăzut acest lucru cauzat de situaţia financiară, iar domnul Benone Lazăr a făcut această mutare pentru a salva o echipă care în campionatul trecut s-a situat pe locul 14. Dorim să avem continuitate în lucrurile făcute bine de noi până acum în fotbal", a declarat antrenorul Ionuţ Badea, care a pregătit formaţia Internaţional în sezonul trecut.

Tehnicianul a adăugat că există o diferenţă de pregătire între jucătorii celor două echipe. "Jucătorii care au fost la Internaţional sunt pregătiţi pentru începerea campionatului, în timp ce fotbaliştii de la Pandurii de-abia şi-au reluat pregătirile. Acum este doar problema adaptibilităţii. Nu va fi un trial, ci o cunoaştere reciprocă. Între jucătorii de la Pandurii şi cei de la Internaţional nu este decât o diferenţă: cea de pregătire", a precizat Badea.

Joi seara, lotul echipei Internaţional Curtea de Argeş a plecat la Târgu Jiu. Din lotul care s-a pregătit în cantonamentul din Austria, doar portarul Cristian Zimmermann şi mijlocaşii Robert Neagoe şi Răzvan Dobre, jucători care nu semnaseră contracte cu Internaţional, nu vor face parte din noul lot de la Pandurii.

Pandurii Târgu Jiu, retrogradată la sfârşitul sezonului trecut, va evolua în noul sezon în Liga I în locul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş, care s-a retras din cauza unor probleme financiare. La finalul sezonului trecut, echipa Pandurii Târgu Jiu a ocupat locul 15 în clasament, retrogradând în Liga a II-a, iar Internaţional Curtea de Argeş s-a situat pe poziţia a 14-a, care asigura prezenţa în prima ligă şi în campionatul următor.

Echipa din Târgu Jiu se află la a doua evitare a eşalonului secund în patru ani, în 2006 luând locul Sportului Studenţesc, club căruia Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere i-a retras licenţa din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului pe anul 2005.

La această oră, Pandurii joacă un meci de pregătire, la Târgu Jiu, cu Internaţional Curtea de Argeş.

×
Subiecte în articol: stiri