x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Lotul naţional - Reunire pentru mai nimic

Lotul naţional - Reunire pentru mai nimic

01 Aug 2011   •   21:00
Lotul naţional - Reunire pentru mai nimic

Desi "amicalul" cu Argentina a ramas doar un vis fara legatura cu realitatea, selectionerul Victor Piturca foloseste la maximum perioada de intrerupere a campionatului prilejuita de data oficiala din calendarul FIFA.

An­tre­norul nationalei a convocat 35 de jucatori, 25 din competitiile interne si 10 "stranieri" si spera ca pe 10 august, in Austria, sa dispute un meci de verificare impotriva Uzbekista­nului, partida care insa nu este batuta in cuie.
"Pana la sfarsitul saptamanii vom efectua un stagiu de pregatire in Romania, iar duminica vom pleca in Austria. Sper sa jucam un meci amical cu nationala Uzbekistanului, dar deocamdata nu este nimic ferm", a creionat Piturca programul pe termen scurt.

Pana la plecarea in Austria, selectionerul va tria lotul de 25 de fotbalisti, urmand a renunta la cel putin 10 dintre jucatorii de la echipele din tara inaintea plecarii in canto­na­mentul austriac.
"Cu mine la echipa nationala, jucatorii nu au zile libere! Venim sa ne pregatim pentru meciuri, nu sa stam prin restaurante. Menta­litatea fotbalului romanesc este dife­rita fata de cea din alte tari. Jucatorii nostri au nevoie de un program de sapte-opt ore de munca pe zi. Voi avea o discutie cu toti cei care au preferat sa plece in vacanta decat sa mearga cu nationala in Brazilia. Trebuie sa pregatim si jucatori tineri care sa poata fi de baza la nationala peste cativa ani. Gardos, Torje, Papp, pe ei ne bazam ca vor prelua stafeta de la Mutu, Goian si ceilalti mai experi­mentati", a mai anuntat selectionerul.

Despre anularea amicalului cu Argentina, care ar fi prilejuit si inaugurarea National Arena, Piturca a spus: "S-a facut mare tam-tam fata de meciul cu Argentina, seamana cu un mic dezastru, dar poate ca argentinienii au avut mari probleme. Pentru nationala este un mare dezavantaj, pentru ca ar fi fost un antrenament cu public inainte de meciul cu Franta. Dar trebuie sa ne adaptam situatiei".

Fara campioni!
Iata cei 25 de jucatori din tara convocati de Victor Piturca, cu mentiunea ca in lotul largit nu si-a facut loc nici un fotbalist al campioane en-titre, Otelul Galati:
● Portari – Tatarusanu (Steaua), Pantilimon (Poli Timisoara).
● Jucatori de camp – Luchin, Fl. Ilie (Poli Timisoara), Nicolita, Gardos, Latovlevici, Cr. Tanase, Nastasie (toti de la Steaua), Chiriches, Pintilii, Brata (toti de la Pandurii), Papp (FC Vaslui), Avramia (ACSMU Poli Iasi), Nicoara, G. Muresan (ambii de la CFR Cluj), N. Stanciu ("U" Alba Iulia), T. Balan, Curelea (am­bii de la Sportul), M. Cristescu, Chipciu (ambii de la FC Brasov), Torje, Alexe (ambii de la Dinamo), Stratila (Astra Ploiesti), Herea (Rapid). Acestora li se vor adauga in Austria "stranierii" Sapunaru (FC Porto), Tamas (WBA), Radu Stefan (Lazio), D. Goian (Glasgow Rangers), Rat (Sahtior), Cocis (FK Rostov), C. Lazar (PAOK), Mutu (Cesena), Mazilu (Arsenal Kiev) si Stancu (Galatasaray).

×