x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mesaj pe Twitter de la Contador: Sunt foarte trist şi deziluzionat, nu reuşesc să înţeleg nimic

Mesaj pe Twitter de la Contador: Sunt foarte trist şi deziluzionat, nu reuşesc să înţeleg nimic

06 Oct 2010   •   00:00

Ciclistul spaniol Alberto Contador, suspendat provizoriu după ce un test antidoping efectuat la Turul Franţei a relevat urme de substanţe interzise în corpul său, s-a declarat "întristat şi deziluzionat" de acest scandal, apreciind că nu înţelege nimic din ce se întâmplă, informează Marca.

Potrivit sursei citate, în ciuda faptului că a declarat, luni, că nu va mai face declaraţii până când Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) se va pronunţa în acest caz, Contador nu s-a putut abţine şi a scris, miercuri, un mesaj pe Twitter: "Sunt foarte trist şi deziluzionat, deşi încerc, nu reuşesc să înţeleg nimic".

Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de UCI, după ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus în timpul Turului Franţei din acest an a fost anormal.

UCI a confirmat prezenţa unor urme "extrem de scăzute" de clenbuterol, o substanţă interzisă, la testul efectuat în 21 iulie, în a doua zi de pauză a Turului Franţei, competiţie pe care ciclistul spaniol a câştigat-o pentru a treia oară. Federaţia internaţională a precizat că este necesară efectuarea de investigaţii ştiinţifice suplimentare, împreună cu Agenţia Mondială Antidoping, înainte de fi trase concluzii.

Ciclistul a explicat că substanţa a ajuns în corpul său după ce a mâncat carne contaminată, clenbuterolul fiind folosit în tratarea animalelor.

Publicaţia americană New York Times a scris, marţi, că un al doilea test antidoping la care a fost supus Contador, efectuat la 20 iulie, în Turul Franţei, cu o zi înainte de cel care a relevat prezenţa unor urme de anabolizant în urina ciclistului, este pozitiv.

Un nou test antidoping neomologat încă a fost folosit pentru prima dată la ediţia din acest an a Turului Franţei şi acesta poate detecta prezenţa unei anumite substanţe chimice, numită plastifiant, ce poate fi găsită în pungile de plastic folosite la stocarea sângelui. Prezenţa acestei substanţe în urina unui atlet ar putea însemna că sportivul a folosit o transfuzie sanguină pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. Agenţia Mondială Antidoping (WADA) interzice orice fel de transfuzie sanguină sau intravenoasă, cu excepţia cazurilor de urgenţă medicală.

Cel puţin una dintre probele de urină recoltate de la Contador în Turul Franţei a relevat un nivel al substanţei respective de opt ori mai mare decât valoarea minimă care semnalează un caz de dopaj, potrivit unei surse apropiate investigatorilor, citată de publicaţia americană.

Într-un interviu acordat cotidianului spaniol As şi publicat miercuri, şeful laboratorului antidoping de la Barcelona, Jordi Segura, cel care a descoperit modalitatea de detectare a transfuziilor cu propriul sânge, a declarat că, în cazul în care nivelul de plastifianţi descoperit în urina ciclistului Alberto Contador este cel vehiculat, atunci este vorba de dopaj.

×
Subiecte în articol: stiri