x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Grupele Cupei României, ca Liga Campionilor

Grupele Cupei României, ca Liga Campionilor

de Adi Munteanu    |    27 Sep 2023   •   07:20
Grupele Cupei României, ca Liga Campionilor
Sursa foto: www.cuparomaniei.frf.ro

Noul format al Cupei României, de „minicampionat”, continuă să fie contestat pe motiv că alterează tradiția acestei competiții: surpriza. Burleanu se apără susținând că acest format aduce mai mulți bani.

 

Au început „treburile serioase” și în Cupa României. Formatul experimentat de anul trecut a rămas același, deși au fost numeroase critici. Unele s-au legat de anularea oricărei echipe mici să producă vreo surpriză și să promoveze după un singur meci în faza următoare, așa cum s-a întâmplat deseori de-a lungul timpului. Alte critici sunt vizavi de discriminarea unor echipe care sunt nevoite să joace numai în deplasare cele trei meciuri. De asemenea rămâne de neînțeles de ce nu joacă între ele toate echipele dintr-o grupă. Ca de obicei, Răzvan Burleanu, nașul noului format, „are argumentele la el”: „acest format aduce mult mai mulți bani din televizări, a crescut interesul pentru competiție și, mai mult, acest format va fi folosit de sezonul viitor și în UEFA Champions League”, spune președintele FRF. Ultimul argument este, totuși, cel mai interesant. Cu alte cuvinte pregătim Unirea Zalău, Progresul Pecica, Corvinul Hunedoara sau CS Tunari pentru Liga Campionilor, să se lupte de la egal la egal cu Real, City, Barça sau Bayern, echipele noastre având avantajul că sunt obișnuite cu formatul competiției.

Steaua are multe de demonstrat 

Fără drept de promovare, singura variantă pentru Steaua să scoată capul în lume este Cupa României. Fiind pe loc promovabil în ultimele două sezoane, steliștii au cerut insistent urcarea în Liga 1 deoarece, sportiv, au obținut acest drept. Ei bine, acum au ocazia să demonstreze că au echipă de prima ligă urmând să dea piept, pe teren propriu, cu două echipe tari din primul eșalon, cu U Cluj (mâine, ora 16:15, Stadionul Steaua), și cu Rapid (pe 1 octombrie, tot în Ghencea). 

Meciul zilei: Hermannstadt-Sepsi

În programul de azi, cel mai echilibrat meci este la Sibiu, între Hermannstadt-Sepsi. Favorită este Sepsi, devenită o specialistă a Cupei, competiție care adus-o în cupele europene în ultimii ani și va încerca și în acest an același traseu. Celelalte meciuri: Progresul Pecica - Petrolul, Gloria Buzău - UTA, CS Tunari - Univ. Craiova, Corvinul - Chindia și FC Bihor - FCSB.

×
Subiecte în articol: minicampionat cupa romaniei