x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Sandu: "Jucătorii să stea opt ore pe zi la muncă, nu în cluburi şi baruri"

Mircea Sandu: "Jucătorii să stea opt ore pe zi la muncă, nu în cluburi şi baruri"

28 Sep 2010   •   00:00
Mircea Sandu: "Jucătorii să stea opt ore pe zi la muncă, nu în cluburi şi baruri"
Sursa foto: /Intact Images

Într-o conferință de presă susținută în această după-amiază, președintele FRF, Mircea Sandu, a criticat jucătorii și antrenorii din Liga I, spunând că prestația slabă a echipelor de club se reflectă și în lipsa de performanțe de la echipa națională.

"Sunt îngrijorat de modul în care se exprimă jucătorii la cluburi, echipele naţionale sunt beneficiare ale muncii echipelor de club. Concluziile sunt  negative, va trebui ca forul diriguitor să acţioneze. Am fost la meciul de campionat al celor de la Sportul Studenţesc cu Astra, am văzut o echipă, Sportul, ruptă în două. Dinamo, la fel. Ca angajament, ca orice, cei de la Urziceni au fost exemplari, faţă de marile vedete ale clubului Dinamo", a spus Sandu.

"Va trebui să reintroducem testele pentru jucători. Rapid a făcut două stagii de pregătire la munte, acum joacă foarte bine, fotbaliştii au condiţie fizică. Antrenorii noştri s-au modernizat prea tare, ei intră direct în joc, nu se mai ocupă de pregătirea fizică. Suntem o ţară care n-a înţeles că şi democraţia înseamnă lege, aşa că vom impune. Jucătorul de fotbal trebuie să ştie că e profesionist. Opt ore pe zi trebuie să fie la muncă, nu în cluburi, în baruri. Două antrenamente pe zi, să ajungă seara frânt acasă", a mai declarat șeful FRF.

Cât despre activitatea FRF, Mircea Sandu a spus că toate obiectivele propuse sunt în grafic: "În această perioadă, graficul obiectivelor strategice ale FRF pentru perioada 2010-2014 e realizat. Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte echipa naţională de tineret, cu un pas spre calificare la turneul final din 2011, avem dubla cu Anglia. Echipa naţională are ca obiectiv CE 2010 şi CM 2014. Am avut inspecţia UEFA săptămîna trecută, pentru finala Europa League. Vom avea extrem de mult de muncă, dar de asta nu ne-am ferit niciodată. Avem nevoie, în special, de sprijinul Primăriei. În decembrie vom ieşi cu un proiect pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Avem multe de spus, dar, din păcate, presa noastră e preocupată mai mult de scandal".

×
Subiecte în articol: liga 1