x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Mutu ne poate ajuta”

„Mutu ne poate ajuta”

de Mihai Igirosanu    |    16 Mar 2011   •   20:36
„Mutu ne poate ajuta”
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

156617-intact-images-gazeta-sporturilor-gabriela-arsenie20091008170218060.jpgPuţinele incertitudini referitoare la re­venirea lui Adrian Mutu în echipa na­ţională pentru meciul cu Bosnia au fost spulberate marţi seară chiar de preşedintele FRF, Mircea San­du. Într-o intervenţie televizată, la DigiSport, omul numărul 1 de la Casa Fotbalului a dezvăluit, in­ten­ţi­o­nat sau nu, că atacantul Fiorentinei va fi convocat oficial pentru meciul de la Zenica, de pe 26 martie, şi con­frun­tarea cu Luxemburg, de la Piatra-Neamţ, programată trei zile mai târ­ziu. „Din câte am înţeles, Mutu este con­vocat pentru meciurile acestea.

Ne poate ajuta foarte mult dacă vine foar­te concentrat pentru acţiunile echi­pei na­ţi­o­na­le, şi el cu Chivu pot adu­na echipa, pot crea o stare psihică foarte bună. Dar va fi un meci de lup­tă extraordinar.” „Naşu’” crede că Mutu îşi va juca una dintre ul­ti­me­le şanse de reabilitare. „După pă­re­rea mea, nu mai poate fi nociv, pentru că va avea cu totul şi cu totul altă ati­tu­dine. Nu bag mâna în foc, dar aproape că sunt convins că va avea o altă atitudine. A greşit, realizează că a greşit, se în­toarce la echipa na­ţi­o­na­lă, este ultima lui şansă să arate că e într-adevăr un jucator de mare va­loa­­re. Şi la Fiorentina viaţa lui de­pin­de de ce se va întâmpla la echipa na­­ţi­onală. Poate să joace prost, dar nu va mai greşi. În Serbia a căzut în capcana unor tentaţii.

Nu am vorbit cu el, dar aşa cred. Nu ştiu da­­că a vorbit cu Răz­van, dar sunt con­­­vins că Răzvan va şterge totul şi îl va trata pe Mutu ca pe orice jucător care trebuie să vină la naţională. Răz­van e un om in­te­li­gent. Coechipierii îl vor primi foarte bine pe Mutu, pentru că ei apreciază valoarea.” În pri­vin­­ţa meciului de Zenica, Mircea San­­­du nu e prea încrezător: „Din de­cla­ra­­ţiile optimiste ale jucătorilor şi an­tr­e­­­norilor echipei naţionale, sper să câ­­ş­­­tigăm, dar eu nu pot să manifest ace­­­laşi optimism pe care-l manifestă ei, pentru că avem mulţi jucători din stră­­­­i­nătate care nu prea evoluează, iar din­­tre cei din ţară, unii sunt într-o for­­mă de­plo­rabilă. M-aş bucura să greşesc eu”.

 

Bosnia, decisivă
Mircea Sandu a anunţat că bi­lan­ţul selecţionerului Răzvan Lucescu va fi făcut în iunie, după returul cu Bosnia. „Nu cred că re­nun­ţăm la Lucescu, dar o să tragem linie în iunie, după returul cu Bos­nia. Din declaraţiile lui, pleacă da­că ratează calificarea, dar eu aş con­tinua cu el pentru că a făcut lu­cruri bune la echipa naţională. Nu am discutat cu nici un alt an­tre­nor şi deocamdată nu ne vom gândi la un antrenor străin dacă Răzvan va renunţa. Mer­gem pe varianta cu antrenori români.”

×