x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Naționala de fotbal a României, între cele mai tinere naționale europene

Naționala de fotbal a României, între cele mai tinere naționale europene

14 Noi 2022   •   16:34
Naționala de fotbal a României, între cele mai tinere naționale europene
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal, care sărbătorește 100 de ani de existență în 2022, se află pe locul 16 continental all-time în privința mediei de vârstă a jucătorilor utilizați în toate partidele, amicale și oficiale, conform unei statistici eu-football.info, citate de frf.ro.

Una din cele mai tinere reprezentative, ca istorie, adică naționala Kosovo, se află pe primul loc în această ierarhie specială realizată de statisticienii de la eu-football.info pe baza datelor tuturor partidelor disputate de țările europene, cu o medie de vârstă de 25,09 ani.

Tricolorii români, cu o medie de vârstă de 26,1 ani, se află pe locul 16 la nivel european. De menționat că în realizarea calculelor s-au utilizat toți fotbaliștii aflați pe teren într-un meci, titulari plus rezerve intrate pe parcurs.

Andorra și Kosovo sunt extremele ierarhiei. La polul opus al clasamentului se află Andorra (27,6), Gibraltar (27,4), Croația (27,2) și Irlanda (27,1), naționale care s-au bazat, așadar, în parcursul lor, preponderent pe fotbaliști cu experiență și pe jucători care au reprezentat țara până la vârste destul de înaintate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: naţională fotbal vărsta