x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Duminica promovării în Liga 1. O etapă cât un sezon, cu tunurile pe masă

Duminica promovării în Liga 1. O etapă cât un sezon, cu tunurile pe masă

de Adi Munteanu    |    26 Mar 2021   •   07:20
Duminica promovării în Liga 1. O etapă cât un sezon, cu tunurile pe masă

Duminică se cerne sita echipelor care trag la Liga 1. Din 11 pretendente se vor stabili cele 6 care vor alcătui play-off-ul de promovare. Federației Române de Fotbal i-a ieșit cu acest sistem de organizare al ligii secunde pentru că, iată, niciodată nu a fost atât de echilibrată lupta pentru accesul în Liga 1. Noul format a echilibrat forțele și suspansul s-a prelungit până în ultima etapă a sezonului regulat. Și urmările vor fi dramatice. Echipele care nu vor prinde locurile 1-6 vor trece prin schimbări radicale.

 

Nici în cele mai frumoase visuri oficialii FRF nu și-au închipuit că Liga 2 va fi atât de spectaculoasă. Noul format al eșalonului secund a fost creat experimental din cauza pandemiei, însă s-a dovedit un succes. Chiar dacă acesta a fost anunțat ca fiind doar unul de tranziție, este posibil ca FRF să-l păstreze și pentru sezoanele următoare.

 

Nu este nimeni sigur de play-off

Rezultatele din ultimul timp au echilibrat lupta pentru promovare. Dacă în decembrie toată lumea paria că FC U Craiova va defila în fotoliul de lider, după reluarea competiției aceasta a fost ajunsă din urmă și poate chiar pierde play-off-ul, la mustață, chiar în ultimul meci al sezonului regulat. Oltenii au pierdut 10 puncte din 12 în ultimele 4 partide. Nu au învins pe nimeni în 2021 și, mai trist, de când au primit acceptul să joace pe Stadionul Ion Oblemenco nu au obținut nicio victorie. În ultima etapă are meci în deplasare cu CSM Reșița, echipă ieșită din calcule. Un rezultat de egalitate asigură Craiovei lui Mititelu prezența în play-off, dar promovarea este foarte departe.

 

Farul așteaptă rezultatele celorlalți

„Marinarii” nu joacă în ultima etapă și stau la mâna rezultatelor de conjunctură. Reintrată în cursă după egalul de la Craiova, echipa lui Ciprian Marica și Ianis Zicu speră ca două dintre echipele CS Mioveni, Rapid, Csikszereda și U Cluj să nu învingă în ultima etapă. Practic, echipele care vor învinge au asigurat locul în primele 6. În ceea ce privește Petrolul, doar un foarte norocos și improbabil joc al rezultatelor o poate duce în play-off.

 

În caz de eșec se vor desființa echipe

Etapa de duminică poate fi decisivă și în ceea ce privește viitorul unor cluburi. CS Mioveni, de exemplu, este chiar în pericol de desființare. Argeșenii au fost în același pericol și anul trecut, când au pierdut promovarea în Liga 1, însă al doilea an ratat poate însemna retragerea sprijinului din partea primarului din Mioveni. La Petrolul deja s-au produs schimbări și acestea vor continua: Viorel Moldovan a fost demis și în perioada următoare vor pleca mulți jucători.

 

Metaloglobus - Rapid, război între frați

Cel mai așteptat meci este cel din Pantelimon dintre Metaloglobus și Rapid. Este cunoscută prietenia dintre cluburi și jucători, acum însă „brânza e pe bani”. Cel mai dificil va fi pentru frații Herea, rapidiști declarați, dar care vor trebui să tragă cu clubul lor, Metaloglobus.

 

×