x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern O schimbare majoră în SuperLiga României. Se aplică începând cu ianuarie 2024

O schimbare majoră în SuperLiga României. Se aplică începând cu ianuarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   23:45
O schimbare majoră în SuperLiga României. Se aplică începând cu ianuarie 2024
Sursa foto: pixabay.com

Federația Română de Fotbal adoptă un nou regulament, impunând cluburilor din Liga 1 să aibă 12 jucători pe banca de rezerve, începând cu ianuarie 2024.

În cadrul ședinței de pe 13 iulie 2023, FRF a decis să impună tuturor cluburilor din primul eșalon să aibă 12 jucători pe banca de rezerve, față de 9, începând cu 1 ianuarie 2024. Această hotărâre trebuia luată încă de la începutul sezonului în curs, dar s-a acordat o perioadă de grație de 6 luni pentru a permite cluburilor să se conformeze noii reguli.

Motivul amânării aplicării deciziei a fost infrastructura unor stadioane din țară, care nu puteau găzdui confortabil 12 jucători pe banca de rezerve. 

„Începând cu duelurile din etapa 22, vom vedea că băncile de rezerve vor avea 12 fotbaliști, oferind antrenorilor mai multe opțiuni tactice și strategice în desfășurarea meciurilor", a declarat FRF într-un comunicat oficial.

Această decizie vine în urma dezbaterilor din cadrul ședinței de pe 13 iulie 2023, unde s-a analizat posibilitatea extinderii numărului de jucători de rezervă pe foaia de joc. Cu toate că inițial era prevăzută să intre în vigoare imediat, FRF a considerat necesară amânarea acestei schimbări pentru a oferi cluburilor timpul necesar să se adapteze.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, cluburile de Liga 1 vor putea alinia 23 de fotbaliști în meciuri, 11 titulari și 12 jucători de rezervă. Această măsură are potențialul de a aduce un plus de competitivitate și de a spori nivelul jocului în SuperLiga României.

×