x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oprea a luat argintul la triplusalt!

Oprea a luat argintul la triplusalt!

de Vlad Ionescu    |    29 Iul 2010   •   00:00
Oprea a luat argintul la triplusalt!
Sursa foto: /Reuters

Marian Oprea (foto) a cucerit joi aseară medalia de argint în proba de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism de la Barcelona, cu o performanţă de 17,51 metri. Din prima încercare, Oprea a reuşit să sară 16,15 metri, după care şi-a îmbunătăţit săritura la 17,19 metri, care l-a urcat pe locul secund, după britanicul Phillips Idowu (17,47). A treia săritură a fost mai slabă, 16,61 metri, dar nu a afectat calificarea lui Oprea în finala de opt, de pe locul patru.

Dacă prima încercare din runda a doua a finalei a fost de 16,75 metri, a doua a fost cea mai bună din finală pentru sportivul român, 17,51 metri, cu care a urcat din nou pe locul secund, bifând şi cea mai bună performanţă a sezonului în plan personal. Ultima sa încercare a fost ratată, dar nu a mai contat, Oprea revenind pe podium după doi ani în care s-a luptat cu accidentările. Medalia de aur la triplusalt a fost câştigată de Idowu (17,81 metri), iar bronzul i-a revenit francezului Teddy Tamgho (17,45 metri). Aceasta este a doua medalie de argint obţinută de delegaţia României la Campionatele Europene de la Barcelona, după ce Nicoleta Grasu a ratat aurul la aruncarea discului la ultima serie de aruncări.

"Deşi am ratat victoria la ultima aruncare, sunt mulţumită de această medalie, mai ales că aveam doar al patrulea rezultat în acest an. M-am temut de rusoaica Sadova, dar a venit această Perkovici, pe care o bătusem acum o săptămână la Paris. Probabil că acolo sus este o stea, a mea, care nu străluceşte suficient de puternic pentru a fi şi medalii de aur, nu doar de argint", a declarat Grasu. Pe lângă medalia cucerită acum, în vitrina sa cu trofee se mai află două medalii de bronz la Europene (1998 şi 2006), o medalie de argint (2001) şi trei de bronz (1999, 2007 şi 2009) la Mondiale. România mai are calificaţi în finală alţi patru sportivi: Angela Moroşanu, la 400 metri garduri, Ancuţa Bobocel, la 3.000 de metri obstacole, Bianca Perie, la aruncarea ciocanului, şi Adelina Gavrilă, la triplusalt. Finalele vor avea loc azi.

×
Subiecte în articol: stiri