x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oţel topit din penalty. Liga Campionilor: FC Basel-Oţelul 2-1

Oţel topit din penalty. Liga Campionilor: FC Basel-Oţelul 2-1

de Dragos Stoica    |    14 Sep 2011   •   21:00
Oţel topit din penalty. Liga Campionilor: FC Basel-Oţelul 2-1

Mult s-a mai temut Otelul de debutul in Champions League. Primul "unsprezece" aliniat de Dorinel Munteanu a vorbit de la sine despre scopul galatenilor la Basel: sa plece acasa fara infrangere, asta cu pretul sacrificarii eventualelor intentii ofensive. Dupa cateva minute, insa, campionii Romaniei au simtit miros de sange. Ca argument sa se impuna, Basel a impins in fata mai mult renumele dat de numeroasele participari consecutive in grupele Ligii decat calitatea jocului etalat pe gazon, una mediocra. Totusi, gazdele au reusit sa deschida scorul in minutul 39, dar Otelul a lasat inca din prima repriza senzatia ca este mai proaspata.

Cifrele inregistrate la pauza, cu 7-2 raport de suturi in favoarea trupei lui Dorinel Munteanu, sunt elocvente, iar acestea au fost intarite mai ales in partea secunda. La rigoare, galatenii au controlat me­ciul, nu atat in sens de posesie, cat mai ales tactic si ca numar de ocazii. Egalarea a cazut dupa o executie de finete a lui Pena, care la randul sau a profitat de sutul violent al lui Antal, respins prost de Sommer. Din pacate, ocaziile ratate de acelasi Antal, altfel extrem de activ, si de haoticul Ibeh, s-au razbunat in cel mai romanesc mod cu putinta. Salageanu a cazut in careu peste un adversar, fiind eli­minat. Lui Grahovac i-au lipsit apoi doar cateva unghii pentru a apara penalty-ul dictat logic, iar in prelungiri Paraschiv a sporit regretele, trimitand la cativa centimetri pe langa poarta. Ca o concluzie trista, pacat ca Otelul si-a propus prea putin aseara. La ce a aratat Basel, la ora asta galatenii si-ar fi putut face poze cu clasamentul grupei, avand in spate Manchester United si Benfica Li­sabona.


Echipele:
FC Basel: Y. Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Jo-Hoo – Huggel – Xhaka (’78 Zoua), Cabral, F. Frei (’90+4 Kwan-Ryong Pak) – A. Frei (’90+1 Kovaci), Streller.
Antrenor: Thorsten Fink
Otelul: Grahovac – Ripa, Sg. Costin, Perendija, Salageanu – Giurgiu, Filip (’86 Viglianti) – Antal, Ibeh, S. Ilie (’89 S. Frunza) – Pena (’70 Paraschiv).
Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonase rosii: Huggel (’87) / Salageanu (’82)

Liga Campionilor - Miercuri
Grupa A
Manchester City – Napoli 1-1
Kolarov (’74) /Cavani (’69)
Villareal – Bayern 0-2
Kroos (’7), Schweinsteiger (’78)

Grupa B
Inter – Trabzonspor 0-1
Celutska (’76)
Lille – TSKA Moscova 2-2
Sow (’45), Pedretti (’57) / Doumbia (’72, ’90)

Grupa C
FC Basel – Otelul 2-1
F. Frei (’39), A. Frei (’83-pen.) / Pena (’58)
Benfica – Man. United 1-1
Cardozo (’24) / R. Giggs (’42)

Grupa D
Ajax – Olympique Lyon 0-0
Dinamo Zagreb – R. Madrid 0-1
Maria (’53)

×